Servis sağlayıcılara optimizasyon teknolojisi   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-19-2011 (00:00)   Son Mesaj: 03-19-2011 (00:00)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    03-19-2011

    Servis sağlayıcılara optimizasyon teknolojisi

    Servis sağlayıcılara optimizasyon teknolojisi
    Servis sağlayıcılara optimizasyon teknolojisi



    MOVE çözümleri ile servis sağlayıcıların mobil video deneyimlerini optimize etmeleri ve kazanç sağlamaları amaçlanıyor.

    Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, servis sağlayıcıların hızla artan mobil video ve veri trafiği hacmini artırmalarını, daha iyi yönetebilmelerini ve mali avantaj elde etmelerini sağlamak için yeni çözümler içeren stratejik sistem Cisco MOVE’u duyurdu.Yeni Cisco MOVE (Monetization, Optimization, Videoscape Experience) çözümleri arasında Cisco Mobile Videoscape, Cisco Service Provider Wi-Fi and Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR) yer alıyor. Cisco MOVE çözümleri, Cisco’nun servis sağlayıcıların ağlarını optimize etmelerini ve kazanç elde etmelerini sağlarken, kablolu ve kablosuz ağlarda kişiselleştirilmiş mobil servisler sunan servis sağlayıcı mobilite stratejisinin yeni evresi niteliğinde.

    Müşteriden ağa ve buluta kadar mobil ağı oluşturan yeni Cisco MOVE çözümleri, mobil veri trafiğinin, özellikle de video trafiğinin hacmini artırmak üzere tasarlandı. Yakın zamanda hazırlanan 2010-2015 arası Cisco Görsel Ağ Endeksi (VNI) Küresel Mobil Veri Trafiği Öngürüsü’ne göre 2015 yılında dünyanın mobil veri trafiğinin üçte ikisi videolara ait olacak.

    Cisco MOVE sistemi kapsamında sunulan yenilikçi teknolojiler şöyle:

    Cisco Mobile Videoscape, mobil operatörlerin yeni teknoloji ile Cisco ASR 5000 ve Cisco Unified Computing System platformları üzerinden müşterilerine ileri mobil video deneyimi sunabilmelerini sağlıyor. Bu platformlar Cisco Videoscape’in Cisco Content Delivery Network özellikleri sayesinde mobil ağı daha geniş video dağıtım ağına bağlıyor. Bu çözüm aynı zamanda yeni Cisco Videoscape Media Suite’in özelliklerinden de faydalanarak çoklu ekranlarda daha verimli ve uygun maliyetli içerik yönetimine olanak tanıyor.

    Cisco Service Provider Wi-Fi Solution, servis sağlayıcıların mobil veri boşaltma için Wi-Fi ağını daha verimli şekilde kullanmalarını sağlayan uçtan uca bir çözüm. Bu akıllı çözüm, Cisco Next Generation Hotspot teknolojisiyle birleştirildiğinde, dolaşıma olanak tanıyan ve bir dizi yeni servisler ile yeni mobil deneyimler sunan standartlaştırılmış yüksek güvenlikli bir platform sağlıyor. Bu çözüm aynı zamanda Cisco CleanAir teknolojisini de içeren yeni Cisco Aironet 1550 Series Outdoor Wireless Access Point özelliğine de sahip ve hizmet sağlayıcıların açıkhava spor tesisleri ve nakliye koridorları gibi hedeflenen alanlarda düşük maliyetli kapasite ve yüksek güvenlikli kapsama sunarken ağır mobil trafik yüklerini boşaltmalarına da olanak tanıyor.

    Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR), ağ boyunca servis sağlayarak mobil veri trafiğinin maliyetini azaltıyor. Cisco ASR 1000, Cisco ASR 5000 ve Cisco ASR 9000 platformlarıyla genişleyen Cisco AIR, ağ ve müşteri bilgilerini paylaşarak ve dağıtarak bireysel trafik türlerinde etkileşim ve iletişim sağlıyor ve en uygun maliyetle en iyi servis deneyimi için trafik yönlendiricisini optimize ediyor.

    ACG Research tarafından yeni yayımlanan bir bültene göre Cisco MOVE çözümleri, ilgili telsiz erişim ağı (RAN) maliyetini yüzde 27’ye kadar azaltarak mobil operatörlerin mobil video trafiği akışını optimize etmelerine olanak tanıyor.

    Cisco Mobil İnternet Teknolojisi Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ash Dahod şöyle diyor: “Mobil operatörler mobil video dalgasını yönetmeye ve avantaj sağlamaya çalışırken kârlılıklarını artıracak ve müşteri deneyimini zenginleştirecek tekniklere giderek daha fazla ihtiyaç duyuyor.Biz de mobil operatörlerin daha yüksek kalite sunarken maliyetlerini azaltmalarına ve video deneyimini farklılaştırmalarına olanak tanıyan çözümler sunuyoruz."







    Servis sağlayıcılara optimizasyon teknolojisi Yorumları