3.6 milyon kaçak kullanıcı Facebook'ta!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-15-2011 (23:00)   Son Mesaj: 03-15-2011 (23:00)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    03-15-2011

    3.6 milyon kaçak kullanıcı Facebook'ta!

    3.6 milyon kaçak kullanıcı Facebook'ta!
    3.6 milyon kaçak kullanıcı Facebook'ta!



    Aslında Facebook'ta olmaması gereken 3.6 milyon kişi, bakın kendileri hakkında nasıl yalan söylüyor?

    Çocukların İnternette Gizliliklerinin Korunma Yasası'na göre; Facebook, Twitter ve Myspace gibi sitelerde 13 yaşının altındaki çocuklar hesap oluşturamazlar. Ancak ComScore'un belirttiğine göre, 3.6 milyon Facebook kullanıcısı bu yaş sınırının altında olan ve yaşıyla ilgili siteye yalan söyleyen çocuklar.Yaşları hakkında yalan söyleyerek sitelere kayıt olan çocukların aslında ailelerini ve çevrelerini taklit ettikleri söyleniyor. Hatta bazı durumlarda Facebook'ta hesap oluşturulabilmesi için çocuklara velilerinin de yardım ettiği belirtiliyor. Facebook yetkilileri yaşların doğru olup olmadığını anlamakta çok güçlük çektiklerini dile getiriyor; "Bu durum için kafamızı kumun altına sokmuyoruz."

    Ancak bu yaş sınırı ebeveynler tarafından çok bilinen bir durum değil. Ancak bazı ebeveynler bu durumu bilseler de kendi kurallarını koyuyor. Örneğin 44 yaşındaki Cristina Flores 11 yaşındaki oğlununun Facebook'a kayıt olmasına yardım ederken "İnterneti kullanmak için bir yaş sınırı gerekli değil" diyerek, çocuğunu siteye 15 yaşında olarak kayıt ettirmişti.







    3.6 milyon kaçak kullanıcı Facebook'ta! Yorumları