Facebook Google’a meydan okudu   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-15-2011 (14:00)   Son Mesaj: 03-15-2011 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    03-15-2011

    Facebook Google’a meydan okudu

    Facebook Google’a meydan okudu
    Facebook Google’a meydan okudu



    Sektör gözlemcileri kurucuları da bir süre kendilerinde çalışmış olan FriendFeed için Google'ın bir teklif vermesini bekliyordu.

    Bret Taylor, satın alma anlaşmasını, Facebook'ta kullanıcıların bir başka kullanıcıyı kendi ağlarına dahil ettiğinde kullanılan deyime atıfta bulunarak, "FriendFeed, Facebook'un arkadaşlık teklifini kabul etti" sözüyle açıkladı.BBC'nin haberine göre Taylor kendi kişisel blogunda da bu konuyu şu şekilde ele aldı:

    "Annemin bana açıklamış olduğu şekliyle, iki şirket birbirini çok sevdiğinde, yapısal bir yatırım vasıtası oluştururlar."

    "Şirketlerimiz ortak bir vizyonu paylaşıyor. Şimdi FriendFeed'de geliştirdiğimiz yeniliklerin pek çoğunu, Facebook'un dünya genelindeki 250 milyon kullanıcısına sunma fırsatımız olacak."

    Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de FriendFeed hakkında iltifat dolu sözler sarfetti.

    "FriendFeed'i ilk denediğim zamandan beri, insanların bilgi paylaşabilmesi için bu kadar basit ve şık bir hizmet üreten bu ekibe hayranım."

    "Bu durum da gösteriyor ki, Facebook'u en iyi mühendislerin bir araya gelip çok sayıda insanın hemen kullanabileceği işler geliştirecekleri bir yer yapma kültürümüz devam ediyor."

    Anlaşma gereği FriendFeed çalışanları Facebook ekibine katılacaklar. FriendFeed'in dört kurucusu da Facebook'un mühendislik ve ürün geliştirme ekiplerinde üst düzey görevler üstlenecekler.

    FriendFeed sitesi şu an için mevcut haliyle hizmet vermeye devam edecek.

    Silikon Vadisi hakkındaki haber sitesi Tech Crunch'tan MG Siegler "Sonuçta, şöyle ya da böyle FriendFeed'in şu anki haliyle devam etmesi zor olacaktır." dedi.

    Siegler, "Facebook, FriendFeedcilerin çok fazla zamanını almaya başlayacak ve işler gevşeyecektir. Bunun yanında İnternet sektöründe işler belli olmaz. Verien her yeni hizmet büyümeyebilir. Çünkü bunların hepsini kullanmaya yetecek zamanı olan, yeterli sayıda kullanıcı bulunmuyor." dedi.







    Facebook Google’a meydan okudu Yorumları