Nokia ondan vaz geçemedi!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-09-2011 (15:00)   Son Mesaj: 03-09-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    03-09-2011

    Nokia ondan vaz geçemedi!

    Nokia ondan vaz geçemedi!
    Nokia ondan vaz geçemedi!



    Nokia'nın yeni telefonu MeeGo kullanacak!

    Nokia Windows 7'ye kucak açsa da, eski göz ağrısını "şimdilik" bir köşeye atmıyor...


    Nokia'nın Microsoft'la anlaşması ve yüzünü Windows Phone 7'ye dönmesi, beraberinde MeeGo işletim sisteminin ne olacağı sorusunu getirmişti. Ama son gelişme, en azından şimdilik, Nokia'nın MeeGo'dan vazgeçmediğini gösteriyor.Nokia açık kaynak mobil işletim sistemi MeeGo'yu N900'e getireceğini resmi olarak açıkladı. ilindiği gibi N900, Maemo 5 isimli benzer bir işletim sistemi ile piyasaya sürülmüş ve MeeGo uyumlu olduğu söylenmişti. Geliştiricilerle ilgilenen ürün müdürü Jukka Eklund'ın geliştiricilere attığı e-posta N900 için MeeGo'nun hazırlandığını kesin bir dille işaret ediyor.

    "Günlük geliştirme cihazı olarak kullanabilmeniz için N900'ün MeeGo mobil işletim sistemini kullanmasını istedik. Basit kullanıcı tecrübesi, telefonla aramalar, SMS ve internette gezinmektir. Biz de bunlardan birkaçını seçip onları "kusursuz" hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunu tamamen açıktan yapıyoruz ve umarım hepimizin aynı amaç için uğraşacağı ilginç bir proje olur; N900'de mükemmel bir MeeGo sürümü olması."

    Nokia'nın yeni telefonu N900'ün MeeGo kullanmasının da kesinleşmesiyle beraber kullanıcıların meraklı bekleyişi de başladı.







    Nokia ondan vaz geçemedi! Yorumları