Android Apple'ı geçti ama...   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-06-2011 (16:00)   Son Mesaj: 03-06-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    03-06-2011

    Android Apple'ı geçti ama...

    Android Apple'ı geçti ama...
    Android Apple'ı geçti ama...



    Akıllı telefonlar pazarından son rakamlar.

    Android iOS'u geçmiş olabilir ama kimsenin göremediği bu detay, Apple'ın büyüklüğünü ortaya koyuyor.


    Ünlü araştırma firması Nielsen son yayınladığı raporla akıllı telefon pazarındaki son durumu ortaya koydu. Ağırlıklı olarak ABD'li kullanıcılar çerçevesinde gerçekleştirilen anket aynı zamanda Avrupa'dan da genel rakamlar sunuyor. Raporun özeti Android'in genel kullanımda az farkla BlackBerry ve iPhone'un üzerinde olduğunu gösteriyor. Avrupa ise durum biraz daha farklı. Hem ABD, hem de Avrupa için tek ortak nokta Nokia'nın hızlı kan kaybının devam ediyor olduğu.Nielsen'in raporuna göre ABD'de Android %29'luk pay ile pazarın lideri konumunda. Hemen arkasından %27'şer pazar payı ile BlackBerry ve iPhone geliyor. Nokia'nın pazar payı ise sadece %2. Fakat bu rakamlarda gizli bir detay var ve o detay, RIM ve Apple'ın aslında ne kadar başarılı olduklarını gözler önüne seriyor.

    Markalar bazında RIM ve Apple ilk sırada...

    RIM ve Apple'ın Google'dan farklı olarak mobil işletim sistemlerini sadece kendi cihazlarında kullandığını göz önüne aldığımızda cihazlar bazında bu iki firma %27 ile liderliği paylaşıyorlar. Hemen arkalarından %17 ile HTC ve %11 ile Motorola geliyor.Avrupa'da ise durum biraz daha farklı. Apple'ın iOS işletim sistemi Avrupa genelinde açık ara önde. Nokia ise Avrupa'da %10'luk pazar payına sahip fakat Android'in yükselişi Nokia'nın da düşmesine neden oluyor.

    Yaşlara göre profillere baktığımızdaysa Android'in özellikle 18-24 yaş aralığında popüler olduğunu görünüyor. BlackBerry ise rakiplerine göre 45-54 yaş aralığında önde görünüyor. iPhone'un önde olduğu yaş grubu ise 65 ve üzeri. Fakat hemen her yaş grubunda bu 3 firmanın oranların birbirlerine çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.


    Android Apple'ı geçti ama...




    Android Apple'ı geçti ama... Yorumları