iPad 2, iPad'e karşı!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 03-05-2011 (15:00)   Son Mesaj: 03-05-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    03-05-2011

    iPad 2, iPad'e karşı!

    iPad 2, iPad'e karşı!
    iPad 2, iPad'e karşı!



    iPad ve iPad 2'nin farkları neler?

    iPad 2 fırtına gibi bir giriş yaptı... Peki ama ilk iPad'den gerçekten çok mu farklı?


    iPad 2 geçtiğimiz günlerde resmi olarak, hem de bizzat Steve Jobs tarafından tanıtıldı. Kimimiz yeni iPad'den etkilendik, kimimiz ilk iPad'den çok da farklı değil deyip hayal kırıklığı yaşadık.Yine de şu sıralarda herkes iPad 2'den bahsediyor. En çok öne çıkan özellikleri bir önceki iPad'e göre daha hafif, daha ince ve daha güçlü olması. Ama konuya biraz daha yakından bakmak isteyenler için her iki cihazı yan yana koyduk ve teknik özelliklerini karşılaştırdık.

    Öncelikle iPad'ler arasında ekran ve çözünürlük anlamında bir farklılık yok. Her iki cihaz da 9,7 inçlik ekrana sahipler ve çözünülürlükleri 1024x768. WiFi, Bluetooth ve ivme ölçer özelliklerinde de bir değişiklik yok.

    Ama iPad 2'nin bazı farklı konularda önemli farklılıkları da bulunuyor. Bunlardan ilki işlemisi. iPad'de kullanılan 1GHz Apple A4 işlemcinin yerini iPad 2'de 1GHz dual-core Apple A5 alıyor. Diğer önemli değişiklik ise kamera konusunda.

    iPad 2'nin kamerası ve diğer farkları...

    iPad 2 hem önde, hem arkada birer adet kameraya sahip. Öndeki kamera VGA, arkadaki ise 720p çözünülürlüğünde. Bir önceki modelden 4,4 mm daha ince olan iPad 2, ilk cihazda olduğu gibi 16, 32 ve 64GB'lık veri depolama imkanları sunuyor. Diğer önemli bir yenilik ise ilk iPad'de bulunmayan cayroskop (gyroscope) yani denge çarkına sahip olması. Bu özelliği yeni nesil iPod ve iPhone'lardan tanıyoruz.Özetle iPad 2 gerçekten de önemli yeniliklere sahip. Türkiye'ye na zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı ise şu aşamada en çok merak edilen konular...







    iPad 2, iPad'e karşı! Yorumları