Efsane hesap makinesinde! (Video)   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 03-03-2011 (18:00)   Son Mesaj: 03-03-2011 (18:00)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    03-03-2011

    Efsane hesap makinesinde! (Video)

    Efsane hesap makinesinde! (Video)
    Efsane hesap makinesinde! (Video)



    Efsane oyunu hesap makinesine sığdırdılar!

    Artık efsane olan bu oyunu bir zamanlar "canavar" PC'lerde oynardık ama şimdi hesap makinesine sığdı.


    Bir zamanların en ünlü FPS türü oyunlarından biri olan Doom, bir hesap makinesinin çalıştırabileceği şekilde yeniden programlandı. Bazılarımız eskiden TI-83+ model hesap makinesinde bulunan oyunları hatırlayabilir, bugün de Doom oyunu TI-Nspire model hesap makinelerinde oynanabiliyor.Omnimaga.org, yapmış olduğu bu çalışma ile sınıf ortamında kullanılan hesap makinelerinin aslında ne kadar güçlü olduğunu gösterme şansı buldu. Doom, 1993 yılında piyasaya sürülmüştü ve tüm FPS oyunlarının arasında birden en önemlisi oluvermişti. Hesap makinesine port edilen Doom ise bir zorluk seçme, menü gibi seçenekleri sunmasa da orijinal oyundaki grafiklere neredeyse %100 yakın.

    Doom, çıktığı zaman büyük ses getirmiş ve günümüzde oynadığımız FPS serilerine ilham kaynağı olmuştu. Oyun, üç boyutlu grafik barındıran ve çoklu oyuncu modunun bulunduğu ilk oyunlardandı. Doom tarafından oluşturulmuş olan klasik format, bugün de çoğu oyunda görülebilir.


    Video:







    Efsane hesap makinesinde! (Video) Yorumları