Mübarek'i deviren Twitter'ın değeri arttı   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 03-01-2011 (14:00)   Son Mesaj: 03-01-2011 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    03-01-2011

    Mübarek'i deviren Twitter'ın değeri arttı

    Mübarek'i deviren Twitter'ın değeri arttı
    Mübarek'i deviren Twitter'ın değeri arttı



    Ortadoğu isyanlarında etkin rol alarak itibarı artan Twitter'ın ekonomik değeri artma yolunda.

    Ünlü yatırım şirketi J.P Morgan Chase Twitter'ın azınlık hissesini almak için görüşme yapıyor. Şu ana kadar yayınlanmış raporlara göre bu hisse alışıyla, mikroblogging sitesinin değeri 3,7 milyar dolardan 4.5 milyar dolara çıkaracak.Cnet'e göre, yatırım şiketi adına görüşmeleri, bünyesindeki 1.2 milyar dolarlık Dijital Büyüme Fonu yürütüyor, fakat olası yatırımın şartlarının ne olacağı tam bilinmiyor.

    Financial Times'ın yakın kaynaklardan edindiğini söylediği bilgiye göre ise 450 milyon dolar karşılığında şirketin yüzde 10'u üzerinden pazarlık yapılıyor.

    Wall Street Journal ve The New York Times görüşmelerin sürdüğünü ve herhangi bir anlaşma garantisinin bulunmadığını söylüyorlar.

    J.P Morgan Chase'in bu yeni fonunun internet ve dijital medya şirketlerine odaklanacağı tahmin ediliyor, ayrıcıa çevrimiçi oyun devi Zynga ve Group Coupons'un sitesi Livingsocial'la ilgilendiği söyleniyor, raporlara göre.

    Twitter Aralık ayında 200 milyon dolarlık fonlamasını tamamlamıştı- Bu fonlama Kleinedr Perkins Caulfield&Byers yatırım firmaları tarafından yürütüldü- bu da şirketin değerini 3.7 milyar değere çıkarmıştı.

    Daha önceden yapılan bu fonlamanın giderek artan kullancı tabanına hizmet verebilme adına mühendislik kaynaklarını geliştirmekte kullandığı ve eski çalışanlara şiketin bazı hisse senedlerini satarak nakde çevirme imkanı verdiği düşünülüyor.

    Görüşmeler Facebook'un şirketi 50 milyar dolarlık değere ulaşan bir sosyal ağ devi yapan yatırımcı Goldman Sachs ve Rus yatırım şirketi Digital Sky Technologies ile 500 milyon dolarlık fonlama pazarlığının hemen ardından geldi.

    Cnet, Twitter'ın Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in iktidardan el çekmesine yol açan sivil isyanda ana rol oynamasından ötürü itibar edindiğine değiniyor.







    Mübarek'i deviren Twitter'ın değeri arttı Yorumları