PS3 hacker'ına acı sürpriz!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-25-2011 (22:00)   Son Mesaj: 02-25-2011 (22:00)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    02-25-2011

    PS3 hacker'ına acı sürpriz!

    PS3 hacker'ına acı sürpriz!
    PS3 hacker'ına acı sürpriz!



    Sony'den PS3 hacker'ına acı sürpriz!

    Sony PS3 hacker'larıyla mücadelesinde daha da sertleşti: İşte ünkü hacker'ın başına gelenler...


    Sony, uzun zamandır PS3 hacker'larının peşindeydi. Gel zaman git zaman bu arayış son üç ay içerisinde birçok sonuca ulaştı. Fakat yaşanan olayda gereğinden biraz daha yakın temas söz konusu.Alman hükümeti polis departmanı, Sony'den aldığı bilgiler ışığında "graf_chokolo" nickli Playstation 3 hacker'ını yakaladı. Bilindik IP üzerinden yakalanma senaryolarının çok ötesine geçen polis, suçlunun evine bir baskın düzenledi. Bu olayın gerçekliğiyse graf_chokolo'nun kendi bloğunda yazdığı yazılardan sonra netlik kazandı. Chokolo; "Sony, bugün resmen evime baskın düzenledi. Bilgisayar ve PS3 ile alakalı her şeyimi ve ayrıca bütün kullanıcı hesaplarımı aldı." diyerek durumu online ortamlarda da dile getirdi.

    Nitekim hacker ele geçirdiği kodları çoktan internete sızdırmış durumdaydı. "Elimdeki bütün cod'ları çoktan internete sızdırdım. Sony'nin bütün bu kodları yok etmesi çok fazla zamanını alır. Bu işle ilgilenenler, lütfen HV üzerinden yayınladığım kodları kullanın. Upload ettiğim kodlamalarda fazlasıyla bilgi bulacaksınız." diyen graf_chokolo, diğer hacker'ları da bu oylaya ortak olmaları için teşvik etti.

    Sony ise graf_chokolo'nun suçlu olduğunu iddia ediyor ve bu davanın peşini bırakmaya da pek niyetli değil.







    PS3 hacker'ına acı sürpriz! Yorumları