Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-23-2011 (15:00)   Son Mesaj: 02-23-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    02-23-2011

    Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)

    Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)
    Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)



    Google'dan adres çubuğunu öldürme planı!

    Google'ın Chrome ara yüzü için yaptığı müthiş planlar su yüzüne çıktı! İşte 4 farklı Chrome tasarımı.


    Google, tarayıcısı Chrome için büyük değişikliklere gitme hazırlığında. Bunlar arasında web sayfaları yüklenmediği sırada adres çubuğunu gizleyerek kullanıcıya daha geniş bir alan sağlamak var.Google çalışanı Jeff Chang, Chromium geliştirici posta listesinde yayınladığı 'Önemli ara yüz çalışmaları' adlı gönderide dört yeni ara yüzden bahsetti.

    Bunlardan birincisi 'klasik gezinme' olarak bilinen ve şu anki Chrome ara yüzüne benzeyen bir tasarım. Ancak Conceivably Tech'in gözlemlerine göre 'kompakt gezinme' adındaki görüntü düzeni, tarayıcılarda önemli bir yeniliğe imza atabilir.

    Chrome'un araç çubuğu, gezinti ve menü düğmeleri şu an her zaman görünüyor. Yeni 'kompakt' tasarımda ise düğmeler, sekmelerin yanına taşınıyor ve adres çubuğu sadece sayfa yüklenirken görüntüleniyor.

    Google, adres çubuğunu sekme üzerine taşıyarak onu hem bir geçiş düğmesi, hem de çalıştırıcı haline getirebileceğini, kullanıcının etkin sekmeyi değiştirmekten çekinmesine gerek kalmayacağını söylüyor.

    'Kompakt' ara yüzde adres çubuğu otomatik olarak gizlenecek


    'Klasik gezinti' ve 'kenar çubuğu gezintisi'

    'Klasik gezinti' ekranı

    'Klasik gezinti' seçeneği ise göze daha tanıdık geliyor. Google, bu seçeneğin klasik ve kompakt ara yüz deneylerine 'odaklandığını' söylüyor.


    'Kenar çubuğu gezintisi' seçeneği ise gezinti düğmelerini ve adres çubuğunu tarayıcının sol tarafına yerleştiriyor. Google, dikey diziliş ile tarihe göre sıralamanın veya sekmeleri gruplandırmanın olanaklı hale geldiğini söyüyor. Adres çubuğu, sekmenin dışına taşınarak gezinti ve arama için kullanılabilir hale getiriliyor.

    Dokunmatik ekranlara özel bir ara yüz ve dahası

    Dokunmatik ekran ara yüzü daha çok yer kaplıyor ancak tam ekran görünüme geçilebiliyor

    Google, dokunmatik ekranlara özel bir ara yüz üzerinde de çalışıyor. Şirketin konu hakkındaki açıklaması şöyle: 'Dokunmatik ekranlar için çok daha geniş sekme ve araç çubuğu hedefleri sunuyoruz. Bu ara yüz daha çok ekran alanı kaplıyor, ancak portre cihazlar için ideal ve tam ekran görüntü için gizlenebiliyor.' Google, farklı Chrome pencereleri arasında çoklu Chrome profilleri oluşturmaya izin verecek bir özellik üzerinde de çalışıyor. Bu sayede örneğin farklı Google hesaplarını aynı anda kullanmak mümkün olabilecek.

    Jeff Chang, tarayıcı çerçevesi üzerinde belirecek profil seçimi widget'ı üstünde çalışmaya başladıklarını, Google'ın farklı Google hesapları için farklı tarayıcı ayarları kullanabilme üzerinde de çalıştığını söylüyor.



    Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli)




    Yeni Chrome böyle görünecek! (Resimli) Yorumları