Yeni Chrome 10 beta daha da hızlı!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-21-2011 (15:00)   Son Mesaj: 02-21-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    02-21-2011

    Yeni Chrome 10 beta daha da hızlı!

    Yeni Chrome 10 beta daha da hızlı!
    Yeni Chrome 10 beta daha da hızlı!



    IE9, Firefox 4 derken şov sırası şimdi de Chrome'a geldi: İşte Chrome 10'un ilk betası ve sundukları.

    Google, daha hızlı bir JavaScript motoru içeren Chrome 10'un ilk beta sürümünü yayınladı. Computerworld'ün yaptığı testlere göre Chrome 10, Google'ın V8 JavaScript testlerinde yüzde 64 daha hızlı. Chrome 9'un kararlı sürümü bu ayın başlarında kullanıma sunulmuştu.Ancak Chrome 10, WebKit'in ünlü SunSpider testlerine göre Chrome 9'dan hızlı değil. WebKit, aynı isimdeki tarayıcı motorunu geliştiren açık kaynak kodlu bir proje. Chrome ve Apple Safari, WebKit motorunu kullanıyor.

    Chrome 9 ve 10'u üç kez V8 ve SunSpider ile bir Windows 7 bilgisayarında test eden Computerworld, sonuçların ortalamasını almış. Chrome 10, V8'de Chrome 9'dan yüzde 64 daha hızlı çıkarken, SunSpider'a göre sadece yüzde 0.1 daha hızlı.

    Google'ın SunSpider açıklaması ve diğer yenilikler

    Google mühendisleri, iki ay önce SunSpider'ın Crankshaft'lı Chrome ile optimizasyon içermeyen tarayıcılar arasında neden bu denli az bir fark gösterdiğini açıklamıştı: "Crankshaft'ın arkasındaki fikir, sıkça çalıştırılan bir kodu optimize etmek ve sıkça çalıştırılmayan kodu optimize etmekle zaman kaybetmemek." "Bu nedenle SunSpider gibi birkaç saniyede biten testler, Crankshaft'ta çok küçük bir gelişme olduğunu gösterecektir. Bir uygulama ne kadar çok çalışırsa kazanç o kadar çok olacaktır."Chrome 10 beta sürümündeki diğer yenilikler arasında videolarda donanım hızlandırması, tarayıcı seçeneklerinin yeni görünümü, otomatik parola eşitleme ve eski eklentileri otomatik olarak devre dışı bırakan bir güvenlik işlevi var.

    Yeni donanım hızlandırmsı, video yükünün bır kısmını bilgisayarın grafik işlemcisine aktarıyor ve sistem işlemcisinin yükünü azaltıyor. Google, bu teknolojinin hala geliştirildiğini ve başlangıç aşamasında olduğunu söylüyor.

    Chrome 10'un beta sürümünü denemek isteyenler tarayıcıyı buradan indirebilirler.
    Not: Beta sürümlerinin kararlı sürümler olmadığını ve veri kaybına neden olabileceğini unutmayın.





    Yeni Chrome 10 beta daha da hızlı! Yorumları