Hayatını Facebook sayesinde kurtardı   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-18-2011 (12:00)   Son Mesaj: 02-18-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    02-18-2011

    Hayatını Facebook sayesinde kurtardı

    Hayatını Facebook sayesinde kurtardı
    Hayatını Facebook sayesinde kurtardı



    İngiltere'de bir doktor yıllardır görüşmediği eski arkadaşının hayatını Facebook sayesinde kurtardı.

    İngiltere'nin Galler bölgesindeki Swansea Hastanesi cerrahı 30 yaşındaki Rahul Velineni, bir ameliyata girmek üzereydi, o sırada cep telefonundan Facebook'a girdi ve eski arkadaşı Peter Ball'un statüsüne yazdığı notu gördü.Arkadaşı bir kasılma yaşadığını yazmıştı. Doktor, yazılan belirtilerden bunun apandisit olabileceğini ve hemen kontrol ettirmesi gerektiğini söyledi.

    Ball ile yıllardır görüşmemiş olan Velineni, arkadaşına şu mesajı gönderdi: "Kulağa iyi gelmiyor. Beni hemen ara. Apandisitin olabilir."

    Dr Velineni, Yahoo!News'e yaptığı açıklamada, "Ameliyata girmek üzereydim. Telefonumla oynuyordum, Facebook'a girdim, o sırada yazdıklarını gördüm. Klasik bir apandisit ağrısı tarifini hatırlatan ipuçları vardı yazdıklarında. Bunun bir kas sıkışması olduğunu sanıyordu. Ama ihmal edildiğinde çok ciddi sonuçlar doğurabilecek apandisit patlaması olduğu ortaya çıktı. Teşhisi zordur, ama interneti uygun bir teşhis aracı olarak önermiyorum" diye konuştu.

    Ball'un apendisiti ameliyatla alındı. Ball önceki gün yaptığı açıklamada, "Yıllardır birbirimizi görmüyorduk. Ona bir içki borcum var. Doktorlar tam vaktinde geldiğimi söyledi" derken, Doktor Velineni de "Bu yeniden temas kurmanın tuhaf bir yolu oldu, orası kesin" diye konuştu.







    Hayatını Facebook sayesinde kurtardı Yorumları