AMD, Intel'in zararından faydalanıyor   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-14-2011 (16:00)   Son Mesaj: 02-14-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    02-14-2011

    AMD, Intel'in zararından faydalanıyor

    AMD, Intel'in zararından faydalanıyor
    AMD, Intel'in zararından faydalanıyor



    Intel'in büyük hatası şirketi dibe doğru çekerken; rakibi AMD arkasından kıs kıs gülüyor!

    Intel'in bu zararı, AMD'den aldığı paraların çıkıyor olması mı bilinmez, hatırlayacağınız gibi 2009'un sonlarında Intel, AMD'ye 1,25 milyar dolar ödetmişti. Ama şimdi işler değişti, çünkü AMD, Intel'in P67 çipsetlerinde yapmış olduğu hata sonucu ettiği 1 milyar dolarlık zararı kendi lehine kullanmaya başladı.Geçtiğimiz Ocak ayının sonlarına doğru Intel, P67 ve H67 çipsetlerinde yapılan tasarım hatası sonucu SATA bağlantılarında zamanla performans kaybı yaşanabileceğini açıklamıştı. Sonuç olarak da 6 serisi çipsetli anakartların kargosu durduruldu, piyasadan çekildi ve hepsi Intel'e geri dönüyor. Bu yüzden Intel'in zarar edeceği miktarın 1 milyar dolara kadar ulaşması beklenirken, çipsetlerin sorununun giderilip yeni çipsetlerin seri üretimine başlanması, yani yeni 6 serisi çipsetli anakartların piyasaya oturması en az 2 ayı bulacak.

    AMD de bu durumdan en iyi şekilde yararlanmaya bakıyor. Intel'in bu hatası ile zor durumda kalan dev PC üreticileri de AMD'den benzer ürünler istiyor. Bu da AMD'nin iştahını kabartan bir durum.

    Fox Business'ın hazırladığı rapora göre, hem Intel hem de AMD sistemler satan bilgisayar üreticilerinin Intel'in bu hatasını telafi etmek amacıyla AMD'den daha çok ürün istedikleri biliniyor.







    AMD, Intel'in zararından faydalanıyor Yorumları