Windows 7 klonu işletim sistemi!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-11-2011 (17:01)   Son Mesaj: 02-11-2011 (17:01)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    02-11-2011

    Windows 7 klonu işletim sistemi!

    Windows 7 klonu işletim sistemi!
    Windows 7 klonu işletim sistemi!



    ReactOS: Windows 7 klonu bir işletim sistemi!

    Windows'a çok benzeyen ancak ücretsiz bir işletim sistemi denemek ister misiniz? İşte bunun yolu...


    Açık kaynak kodlu yazılım dünyası giderek gelişirken zamanının büyük bölümünü ücretsiz yazılımlar üretmeye harcayan geliştiriclerin sayısı da her geçen gün artıyor. Örneğin Ubuntu, Windows ortamına alışkın kullanıcıların kolaylıkla öğrenebileceği bir ara yüz sunma konusunda büyük adımlar attı. Açık kaynak kodu dünyasındaki önemli gelişmeler sonucunda artık Windows kullanıcılarının farklı bir işletim sistemi kullanmaktan korkmalarına gerek yok.

    ReactOS , varolan sürücülerle ve uygulamalarla uyumlu Windows NT benzeri bir mimari sunan bir Windows klonu. Aslında React OS, Windows'a bir alternatif ve farkı ise şurada: işletim sistemi açık kaynak kodlu ve henüz büyüme aşamasında. ReactOS takımı işletim sistemini 10 seneden fazla bir süredir geliştiriyor ancak şu an hala alpha aşamasında. Ancak ReactOS'u denemeye değer kılan bazı nedenler var.

    Neden farklı bir işletim sistemi kullanayım?ReactOS'un bazı olumlu yönleri şunlar: Uyumluluk, yabancı gelmeyen ara yüz, hız ve GNU GPL lisansı. İşletim sisteminin adı Windows'a bir tepki olduğu izlenimini bıraksa da işletim sistemi Windows NT çekirdeği üzerine dayalı ve farklı bir işletim sistemi değil. Bu nedenle birçok yazılım ve donanım işletim sistemini destekliyor.

    Peki işletim sistemi nasıl görünüyor?Windows mimarisini kullandığından işletim sisteminin ara yüzü Windows 95'e benziyor. Basit ve sade arayüzü inanılmaz derecede hızlı çalışıyor.

    İşletim sistemi web sitesinde de belirtildiği gibi günlük kullanıma henüz hazır değil, ancak onu denemenin birçok yolu mevcut. İndirme seçenekleri arasındaki Live CD ile işletim sistemini bilgisayarınıza hiç yüklemeden denemeniz dahi mümkün. VirtualBox ve WMWare'de kullanmak üzere olan paketleri de deneyebilirsiniz.

    Başlat menüsünde Windows'da bulunan Mayın tarlası, Paint ve Karakter Eşlem gibi uygulamaların benzerlerini bulmanız mümkün. Sizin de görebileceğiniz gibi işletim sisteminde birçok simge Linux'dan alınmış. ReactOS Applications Manager (Uygulama Yöneticisi) de Ubuntu'nun Yazılım Merkezi'ne benziyor.

    ReactOS, kullanıcıların desteği ile zamanla daha yetişkin ve etkileyici bir proje haline gelebilir.







    Windows 7 klonu işletim sistemi! Yorumları