iOS 5'te bunlar olmasın!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-11-2011 (16:00)   Son Mesaj: 02-11-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 674  

    02-11-2011

    iOS 5'te bunlar olmasın!

    iOS 5'te bunlar olmasın!
    iOS 5'te bunlar olmasın!



    Apple'ın iOS 5'de gidermesi gereken 12 sorun!

    iOS 4 tamam, sırada iOS 5 var... İşte Apple'ın iOS 5'te tekrarlamaması gereken hatalar...


    Apple, iOS 4.2 ile sunduğu AirPlay ve ile AirPrint mobil işletim sistemine yenilikçi özellikler eklemeye devam ettiğini bizlere göstermişti. Ancak rakip mobil sistemlerinin hızla geliştiğini düşünürsek Apple'ın yerinde durmaması gerekiyor.iOS'un sonraki sürümünde yepyeni özellikler görmek çok heyecan verici olacak, ancak Apple'ın onarması gereken bu 12 şey de oldukça önemli. İşte iOS 5'de düzeltilmesini beklediğimiz en önemli sorunlar:

    1. Kablosuz eşitleme: iOS cihazları yeni alınan uygulamaları ve diğer medyayı eşitlemek için bilgisayara kabloyla bağlanma ihtiyacı duyuyor. Bunu kablosuz olarak yapabilmek çok faydalı olabilir.

    2. Uyarı sistemi: Şu anki iOS uyarı sistemi rahatsız edici ve yetersiz. Uyarıların daha kullanışlı bir hale getirilmesi gerekiyor.

    3. Ayarlanabilir kilitleme ekranı: iOS rakiplerinin çoğu, bilgileri daha çabuk erişilebilir kılmaya çalışıyor. Kilitleme ekranında yeni e-postaların, sosyal ağ uyarılarının, cevapsız çağrılarının ve hatta hava durumunun gösterilmesi fark yaratabilir.4. Tek uygulama yedekleme: iOS oyunları büyürken cihazın kapasitesi bu hıza yetişemiyor. Örneğin aniden 1GB'lık bir alana ihtiyacınız olduğunda bir oyunu ve verilerini silmeniz gerekebilir. Apple bir uygulamayı yeniden yüklediğimizde verileri de geri alabilmenin bir yolunu sunmalı.

    5. Daha iyi klasörler: iOS'da klasörler iyi oldukları kadar sınırlı ve biraz karışıklar da. Apple, uygulamalarda bölme kaydırmaya izin veriyor ancak bir klasörde daha çok uygulama depolamak ve dikey olarak kaydırabilmek faydalı bir özellik olabilir.

    6. Daha fazla çoklu görev seçeneği: iPad'de parlaklık ayarına daha hızlı ulaşabilme, tüm cihazlarda tek bir dokunuşla uçak moduna girebilme ve çalışan işlemler için bir 'tümünden çık' seçeneği faydalı olabilir. 7. Veri paylaşımı: Geliştiricler, Sandbox içerisinde çalıştırılan uygulamaların verileri kolayca paylaştırmayı engellemesi konusunda şikayetçiler. Bu izolasyon küçük uygulamaların başını ağrıtan bir sorun.

    8. Yüklü uygulama listesi: 15-20 uygulamanız yüklü ise sorun yok ancak telefonunuzda yüzlerce uygulama mevcutsa hangisinin kullanılabildiğini unutabiliyorsunuz. Harfleri yazdıkça filtrelenebilen bir alfabetik uygulama listesi faydalı olabilir (yazdıkça oluşturulan ve sadece ne arattığınızı biliyorsanız işe yarayan listenin aksine).

    9. Varsayılan uygulamaları kapatabilme: Apple'ın varsayılan uygulamalarını bir klasöre taşımak mümkün ancak Apple'ın bunları silmemize de izin vermesi gerekiyor (veya en azından gizlememize).

    10. Düzenlenebilir sözlük ve otomatik düzeltme: iOS'un otomatik düzeltme özelliği sanal klavyede yazmaya oldukça yardımcı ve akıllı, ancak zaman zaman başarısız da oluyor. Apple sözlüğü düzenlememize ve kendi otomatik düzeltmelerimizi tanımlamamıza izin verirse bu sorun çözülebilir.11. App Store çoklu görevi: App Store, yeni bir uygulama indirdikten sonra her seferinde bizi giriş ekranına gönderiyor. Sanırız Apple bir kerede sadece bir uygulama almamızı istiyor.

    12. Misafir modu: iOS cihazlarında farklı kullanıcı hesaplarını görmeyebiliriz. Ancak Apple'ın yakın zamanda bir 'Misafir' modunu tanıtmasını umuyoruz. Bu sayede herhangi biri telefonun ayarlarını bozmadan onu istediği gibi karıştırabilir.







    iOS 5'te bunlar olmasın! Yorumları