Nokia'ya boşuna dev denmiyor!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-08-2011 (21:00)   Son Mesaj: 02-08-2011 (21:00)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    02-08-2011

    Nokia'ya boşuna dev denmiyor!

    Nokia'ya boşuna dev denmiyor!
    Nokia'ya boşuna dev denmiyor!



    Nokia geleceğe Apple kadar umutlu bakamıyor ama bunu düzeltmek için bakın neler yapıyor...

    Nokia'nın yeni CEO'su da firmanın şirket yönetimindeki aksaklıkların farkında ve şirketteki bazı yöntemleri değiştirmek istiyor. Bernstein Research isimli bir analiz firması, Nokia'nın araştırma ve geliştirmeye ne kadar çalışanını ayırdığını ortaya koydu.Nokia çalışanlarının 4.700'ü donanım tasarlama ve test işlemleriyle uğraşıyor. Diğer çalışanlar ise daha çok yazılıma yönelik. Symbian üzerinde çalışanların sayısı 6.200 iken, MeeGo ve Qt çalışanlarının sayısı 1.800. Ortaya çıkan sayılara göre Nokia çalışanlarının 11.600'ü yazılımlar üzerinde çalışırken 8 bini akıllı telefonlarla ilgili işler üzerinde çalışıyorlar. Nokia'nın bu çalışan sayısı kulağa oldukça çok gelmesine rağmen, bu çalışmaların şirkete dönüşü de bir o kadar küçük.

    Araştırmalara göre; Apple telefonları üzerinde Nokia'dan 6 kat daha az zaman harcıyor. Apple'ın iPhone ve iPad mühendisi sayısı 3.200. Tabi Apple birçok piyasa için farklı telefonlar üretmiyor ancak Nokia'nın ürettiği telefonların bileşenleri de birbirinden çok farklı değil.

    Nokia'nın yeni CEO'su elindeki bu geniş mühendis kadrosuyla önümüzdeki günlerde karşımıza nasıl çıkacak merakla bekliyoruz.







    Nokia'ya boşuna dev denmiyor! Yorumları