Google ile yapılan harikalar!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-08-2011 (15:00)   Son Mesaj: 02-08-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

    02-08-2011

    Google ile yapılan harikalar!

    Google ile yapılan harikalar!
    Google ile yapılan harikalar!



    3 eğlenceli ve faydalı Google News geliştirmesi!

    Bu siteleri kaçırmayın: Hepsi Google News ile hazırlandı ama çok daha eğlenceli ve etkileyiciler...


    Google News, farklı veri kaynaklarından haberleri bir araya getirmede oldukça başarılı. Ancak Google ile bu verileri daha iyi bir şekilde düzenlemek ve görüntülemek de mümkün.Bu yazımızda size farklı bir deneyim sunacak 3 Google News geliştirmesini tanıtacağız. Belki de bu arayüzlerden birini klasik Google News panosu yerine kullanmak isteyeceksiniz.

    1. News Timeline: Haber özetleri oluşturun

    Google mühendisi Andy Hertzfeld tarafından oluşturulan News Timeline, bir Google Labs projesi. News Timeline, haber makalelerini ve diğer bilgileri tarihe göre sıralıyor. Haberleri grafiksel bir zaman çizgisinde görüntüleyebiliyorsunuz.

    Zaman çizgisini yatay olarak kaydırmanız mümkün. Bir tarihin üzerine tıklayarak zaman aralığını azaltmak veya çift tıklayarak uzaklaşmak mümkün. Araç, Google'ın gelişmiş arama operatörlerini destekliyor. Bu sayede sayfa başlığında arama yapmanız veya tam eşleşen bir arama gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

    News Timeline'a buradan ulaşabilirsiniz!


    2. Newsmap: Sanal Google haberleriNewsmap, Google haberlerini okumanın farklı bir yolu ve internetteki en estetik bilgi görselleştirme hizmetlerinden biri olarak biliniyor.

    Aracın en önemli faydası önemli haberleri hızlıca gözler önüne sermesi. Araç, bir haberin internetteki popülerliğine göre yazı tipini kalınlaştırıyor. Rengini kategoriye göre belirliyor, açık renkli haberler ise daha yeni haberler anlamına geliyor. Haberlerin üzerine gelerek özetini okumak da mümkün.

    Newsmap'a buradan ulaşabilirsiniz!


    3. Harita üzerinde Google NewsAşağıdaki üç web sitesi, Google haberlerini harita üzerinden takip etmenize izin veriyor. Üç araç da farenizi harita üzerindeki noktalara getirerek çalışıyor.

    - NewsWorldMap : Kullanımı kolay etkileşimli bir harita sunan site, yer bilgisi için Geonames.org'u kullanıyor.
    - News Map : Google News'un yanında Yahoo News'dan da haber alabiliyor.
    - Google News on Map : Google News'un önemli haberlerini Yahoo haritasında gösteriyor.





    Google ile yapılan harikalar! Yorumları