Oyun oynayanlar daha çok kaza yapıyor   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-04-2011 (17:00)   Son Mesaj: 02-04-2011 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    02-04-2011

    Oyun oynayanlar daha çok kaza yapıyor

    Oyun oynayanlar daha çok kaza yapıyor
    Oyun oynayanlar daha çok kaza yapıyor



    İngiltere'de yapılan ve 2 bin kişinin katıldığı bir araştırmaya göre, bilgisayarda araba yarışı oynayan sürücülerin, gerçek hayatta kaza yapma riski daha fazla.

    Bilgisayarda araba yarışı oynayan ve oynamayan olarak iki guruba ayrılan sürücüler arasında, özellikle Play station ve Xbox oynayanların daha fazla hız yaptığı ve kırmızı ışıklarda daha çok geçtikleri ortaya çıktı.

    Ayrıca bilgisayar oyunu meraklısı sürücüler, yolda diğer sürücülerle daha fazla oranda tartışıyor ve kaza nedeniyle sigorta şirketlerine daha sık başvuruda bulunuyorlar. Araştırmaya katılan ve 17 ila 39 yaş aralığındaki sürücülerin neredeyse yarısı, yoldaki diğer araç sürücülerine kızgın davranışlarda bulunduklarını kabul ediyor. Oyun meraklısı sürücülerin üçte biri araba kullanırken, arabadaki diğer yolcular korku yaşıyorlar. Oysa bu oran bilgisayar oynamayan sürücülerde yüzde 11 civarında.

    Araştırmayı yapan İngiliz Continental Tyres şirketi uzmanı Tim Bailey, bilgisayarda araba oyunu oynayan sürücülerin polis tarafından daha sık durdurulduğunu, araç sürerken cep telefonu kullandıklarını ve park esnasında tabelalara çarptıklarını da belirtiyor. Bailey, "Bu sürücülerin, kazaları bilgisayar oyunu gibi sıfırlayıp, başa dönemeyeceklerini çok iyi bilmeleri gerekiyor." diyor.

    Bu arada, aşırı derecede araba oyunu meraklısı araç sürücüleri, 3 kat daha fazla kaza yapma riski taşıyor olmalarına rağmen, yollardaki diğer sürücüleri beğenmiyorlar. Araştırmanın ilginç sonuçlarından birisi de oyun meraklılarının sürücü testlerini ortalama iki denemede geçiyor olması. Bilgisayar oyunu oynamayan sürücüler ise ortalama 3 deneme sonrasında sürücü testlerini geçebiliyorlar. Ayrıca bilgisayar oyunu meraklıları senede ortalama bir büyük kaza yaparken, oyunlardan uzak duranlar yılda ortalama iki defa büyük bir kaza yapma riski taşıyorlar.

    Aslında bilgisayar oyunu oynayanların dikkat seviyeleri ve refleksleri daha gelişmiş oluyor. Ancak sorun bu sürücülerin çok fazla risk almalarından kaynaklanıyor. Bunun nedeni ise bilgisayar ortamında yapılan hataların reel dünyada bir cezasının olmayışı. Bu arada 1997 senesinden bu yana tek bir araba oyunu 60 milyon kişi tarafından satın alındı.







    Oyun oynayanlar daha çok kaza yapıyor Yorumları