Cep telefonunun faydası!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-02-2011 (15:00)   Son Mesaj: 02-02-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    02-02-2011

    Cep telefonunun faydası!

    Cep telefonunun faydası!
    Cep telefonunun faydası!



    Cep telefonunun faydası da var...

    Hep "cep telefonu zararlı" haberleri okuyacak değilsiniz ya... İşte tam tersini söyleyen bir haber!


    Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla oldukça çoğalan mesajlaşmanın dilleri nasıl etkilediği. "Nbr, mrb, gldm..." gibi kısaltmaların dili olumsuz yönde etkilediği görüşü konusunda ortak bir fikir olsa da, Coventry Üniversitesi'nden araştırmacılar mesajlaşmanın çocuklar üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu savunuyor. Yapılan araştırmada, katılımcı olarak yaşları 9 ile 10 arsında değişen 114, daha önceden cep telefonu olmayan, çocuklar kullanıldı. Katılımcıların yarısına haftasonları ve okul tatillerinde kullanılmak üzere cep telefonu verilirken yarısından bir kontrol grubu oluşturuldu. Her hafta katılımcıların okuma ve heceleme yetenekleri incelendi.

    Yapılan testler sonucunda çocukların okuma ve yazma özelliklerinde 10 hafta öncesine göre büyük gelişme gözlendi. Üniversitenin psikoloji bölümünden Profesör Clare Wood şunları söyledi; "Çocukların heceleme yeteneklerinde mesajlaşmanın büyük katkısı olduğuna dair büyük kanıtlar var. Cep telefonu kullanımının gelişimi etkilediğine dair herhangi bir kanıt yok."







    Cep telefonunun faydası! Yorumları