Mısırlılar internete böyle bağlanıyorlar!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-31-2011 (17:00)   Son Mesaj: 01-31-2011 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    01-31-2011

    Mısırlılar internete böyle bağlanıyorlar!

    Mısırlılar internete böyle bağlanıyorlar!
    Mısırlılar internete böyle bağlanıyorlar!



    İnternete bağlanmanın yeni yollarını buluyorlar!

    Hükümet tüm ülkenin internetini uçursa da, bakın Mısırlı'lar internete bağlanmak için ne yapıyor...


    İnternete baskı olmaksızın ücretsiz erişme sorunlarını gidermeye yönelik faaliyet gösteren We Rebuild, Mısır'ı internete bağlı tutmak için çaba gösteriyor. Ülkede sabit telefonlar, faks makineleri ve hatta radyolar bile dış dünyayla iletişim için kullanılıyor.Noor Group adındaki bir internet servis sağlayıcısı hala hizmet verse de Mısır yönetimi, geri kalan ISS'lerin hizmeti durdurmasını emretmişti . Mobil şebekeler de bazı alanlarda kapatılmış durumda.

    Berkman Center for Internet & Society araştırmacısı, ülkede dışarıya bilgi ulaştırmanın üç yolu oldunu söylüyor. Bunlar birisine sabit hattan telefon etmek, Noor servis sağlayıcısını kullanmak veya çevirmeli bağlantı kullanmak.

    Çevirmeli bağlantı oluşturma çabaları

    We Rebuild ise bu çevirmeli bağlantı seçeneklerini artırmaya çalışıyor. İsveç'te bir çevirmeli bağlantı numarası oluşturan We Rebuild, Mısırlıların arayabileceği bir çevirmeli bağlantı listesi oluşturuyor ve Wiki sayfasında yayınlıyor.Çevirmeli modemleri ile servis sağlayıcısına bağlanmak isteyen Mısır'lı vatandaşlar, bu şekilde bir internet bağlantısı sağlayamıyorlar. Bunun için ülke dışındaki bir modeme erişmeleri gerekiyor.

    Proje müdürü Andrew Lewman, sitelerinin saniyede 3.000 istek rakamına ulaştığını ve başta bunu bir saldırı sandıklarını söylüyor.

    İnternet bağlantısı olmadan bile bazı vatandaşlar Twitter'a ulaşmanın yolunu bulmuş görünüyor. Cuma günü bir Twitter hesabında telefon araması yoluyla gönderilen mesajda şunlar yazıyor: "Dokki'de sokaklar sakin, görünürde polis yok. Sheraton'da birçok polis arabası görüyorum."







    Mısırlılar internete böyle bağlanıyorlar! Yorumları