Facebook: Demek ki hack'lemek lazımmış!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 01-27-2011 (23:04)   Son Mesaj: 01-27-2011 (23:04)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    01-27-2011

    Facebook: Demek ki hack'lemek lazımmış!

    Facebook: Demek ki hack'lemek lazımmış!



    Facebook'tan iki yeni güvenlik önlemi!

    Facebook'un adım atması için Zuckerberg'in hack'lenmesi gerekiyormuş: İşte 2 Facebook yeniliği...


    Rastlantı olup olmadığı bilinmez ancak Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in sayfasının hack'lenmesinin ardından şirket bugün iki yeni güvenlik önlemi aldığını açıkladı. Yeni güvenlik önlemleri HTTPS protokolünün daha geniş bir kullanımını ve "sosyal oturum açma"yı içeriyor. Facebook güvenlik mühendisi Alex Rice, blogunda bu özelliklerin duyurulmasını Cuma gününün 'Veri gizliliği günü' olmasına bağlıyor.

    Alınan ilk güvenlik önlemi şifreli veri gönderme ve almayı sağlayan HTTPS protokolünün parola alışverişinin ötesine taşınması. Rice konu hakkında şunları söylüyor:

    "Bugünden itibaren Facebook'u tamamen HTTPS üzerinden kullanma olanağı tanıyacağız. Facebook'u kafeler, hava alanları, kütüphane ve okullar gibi herkese açık internet erişim noktalarından kullanıyorsanız bu seçeneği etkinleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Seçeneği Hesap Ayarları sayfasının Hesap Güvenliği bölümünde bulmanız mümkün'.

    "Sosyal oturum açma" nasıl işleyecek?

    İkinci güvenlik önlemi ise captcha (ekranda beliren harfleri girerek insan olduğumuzu ispatladığımız yöntem) yerine Facebook'taki arkadaşlarınızın fotoğraflarını kullanmaya yönelik. Rice bu yöntemi şöyle açıklıyor:"Geleneksel captcha'ları göstermek yerine kullanabileceğimiz, kim olduğunuzu doğrulamakta kullanılacak yollardan biri de sosyal oturum açma. Size arkadaşlarınızın birkaç fotoğrafını göstereceğiz ve resimdeki kişilerin kim olduğunu soracağız. Dünyanın farklı bir köşesindeki hacker parolanızı bilebilir ancak arkadaşlarınızın kim olduğunu bilemez."

    Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in sayfası hack'lendikten sonra hemen kapatılmış ve hacker'ın mesajı silinmişti, ancak 1800 kişi bu mesajı 'beğenmeyi' başarmıştı. Ayrıntıları burada bulabilirsiniz.







    Facebook: Demek ki hack'lemek lazımmış! Yorumları