Yeni iPhone kredi kartı olacak!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-27-2011 (15:00)   Son Mesaj: 01-27-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    01-27-2011

    Yeni iPhone kredi kartı olacak!

    Yeni iPhone kredi kartı olacak!
    Yeni iPhone kredi kartı olacak!



    Yeni iPhone'lar kredi kartı ve nakit paranın yerine geçecek.

    Apple'ın yeni iPad ve iPhone'larının mobil ödeme özelliği taşıması ve kullanıcılar için nakit para ve kartın yerine geçmesi planlanıyor.Uzmanlara göre, Apple, Visa ve Mastercard'a rakip olup kasada iPhone'u ve iPad'i bir kart gibi kullanarak ödeme sistemini getirmeyi düşünüyor. Apple'ın şifre girilmeksizin sadece kartı okutarak yapılan alışverişlerdeki uygulamayı ürünlerine uyarlayacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone'u olan müşteri kasaya gittiğinde hiçbir şifre girmeden iPhone'uyla alışverişini tamamlayabilecek. Bu durumda yeni iPhone ve iPad'lerin bir çip içermesi bekleniyor.

    İkinci iPad'in nisanda çıkması bekleniyor, bunu haziranda çıkacak beşinci iPhone takip edecek.

    Sağlık sorunları nedeniyle işe ara veren, ama elini Apple'ın üzerinden çekmeyeceğini ve önemli kararların arkasında olacağını açıklayan Steve Jobs'un mobil ödeme hizmetinin ABD'de 2011 ortasında başlaması bekleniyor. Uygulamanın zaten milyonlarca iPad ve iPhone sahibinin finansal bilgilerine sahip olan iTunes hizmetine entegre edileceği tahmin ediliyor.

    Sistem, Apple'ın kredi kartı sektörüne karşı yeni bir cephe açması anlamına geliyor. Apple, halihazırda dünyanın en değerli teknoloji şirketi olarak, çok sayıda piyasada servis sağlayıcılar, donanım ve yazılım üreticileriyle mücadele içinde.







    Yeni iPhone kredi kartı olacak! Yorumları