Bilgisayarcılara ihtiyacınız kalmayacak!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (18:42)   Son Mesaj: 01-25-2011 (18:42)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    01-25-2011

    Bilgisayarcılara ihtiyacınız kalmayacak!

    Bilgisayarcılara ihtiyacınız kalmayacak!
    Düzgün şekilde çalışan anakartınız birgün sorun çıkartabilir. Aldığınız yeni donanım anakartınız tarafından tanınmayabilir. Bu gibi durumlarda en büyük çözüm BIOS'unuzu update etmek. İşte yöntemler...

    Öncelikle sizlere söylemek istediğim bir şey var. Eğer bilgisayarınız sorunsuz çalışıyor ise anakartınızın yazılımını güncellemenizi tavsiye etmiyorum. Anakartınız üzerindeki yazılımın en son sürüm veya güncel olmaması anakartınızın düzgün çalışmadığı veya eksik özellikleri desteklediği anlamına gelmez.

    Bundan birkaç yıl öncesine kadar anakartın BIOS sürümünü güncellemek riskli bir işken yeni teknolojiler sayesinde bu işlemler oldukça basit hale gelmiş durumda. Anakart üreticinizin size verdiği sürücü CD'sinin içerisinde bulunan güncelleme yazılımı sayesinde birkaç tıklama ile bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

    Bilgisayarcılara ihtiyacınız kalmayacak!
    Sizin anakartınız hangi programla update oluyor? Öğrenmek için tıklayın

    Dikkat etmeniz gereken konular arasında anakartınızın modelini düzgün seçmeniz yer alıyor. Ardından da BIOS sürümünü seçeceksiniz. Burada BIOS sürümünüzü bilmenizde fayda var. Eğer BIOS sürümünüzü bilmiyorsanıız bu program size yardımcı olabilir.

    BIOS Agent
    yazılımının bir uzantısı olan bu uygulama sayesinde BOIS markasını ve üzerinde yüklü olan yazılımın sürümü görebilirsiniz. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bilgisayarcıya gitmeden anakart BIOS'unuzu yükseltmenin yollarını anlattı. Anakartınızı yükseltmeniz için hangi programı kullanmız gerektiğini anlatan SDN donanım ekibi bu konuda önemli ipuçlarına da yer verdi.

    Anakartınıza BIOS güncellemesi yapmayı düşünüyor musunuz?


    (ShiftDelete.Net )





    Bilgisayarcılara ihtiyacınız kalmayacak! Yorumları