'İnternet haber sitesi editörleri de gazetecidir'   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-25-2011 (12:00)   Son Mesaj: 01-25-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    01-25-2011

    'İnternet haber sitesi editörleri de gazetecidir'

    'İnternet haber sitesi editörleri de gazetecidir'
    'İnternet haber sitesi editörleri de gazetecidir'



    İnternet Yayıncıları Derneği Adana Şube Başkanı Murat Barhun, son günlerde bazı yayın kuruluşlarında internet haber sitesi editörlerinin gazeteci olmadığı yönündeki sözlere tepki gösterdi.

    Barhun "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın internet haber siteleri editörlerine sarı basın kartı kolaylığı getirmeyi düşündüğü bir dönemde 'İnternet haber sitesi editörleri gazeteci değil' demek haksızlıktır." dedi. İnternetin, çok geniş bir alan olduğunu ve herkesin habere çok süratli ulaştığı, makale yazabildiği, reklam alabildiği, çok büyük bir alana dönüştüğünü ifade eden İYAD Adana Şube Başkanı Barhun, "Hal böyle iken, bazı yayınlarda internet haber sitesi editörlerine gazeteci denilmek istenmiyor. Kaldı ki, internet haber sitelerinde görev yapan gazeteciler, gündem belirleyen haberlere imza atarken, haberin hızlı bir şekilde okuyucuya ulaşmasını sağlıyor. Bir gazete 100 bin satarken, bir internet haber sitesinde haberler belki de birkaç saat içinde bir kaç 100 bin kişi tarafından okunabiliyor. İnternet haber sitelerinde görev yapan gazetecilerin, yazılı medyada görev yapan gazetecilerden farkları yok." diye konuştu.

    Son yıllarda internet haber sitelerinin artmasıyla Basın Kanunu'nda da değişikliğin şart olduğunu anımsatan Barhun şu görüşlere yer verdi: "İnternet medyasının sürekli geliştiği bir dönemde 'internet haber sitelerinde görev yapanlar gazeteci değil' demek haksızlıktır. Kaldı ki basından sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Basın Kanunu'nun içerisine internet haber portallarını da koymak suretiyle, onları da bir basın kartı sahibi, bir basın mensubu olarak kabul etmek üzere çalışmamızı tamamladık' diyerek internet haber sitelerinde görev yapanların kanunen de gazeteci olarak adlandırılması için çalışma yaptıklarını açıklamıştır."







    'İnternet haber sitesi editörleri de gazetecidir' Yorumları