Çalınan notebook'u nasıl bulursunuz?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-22-2011 (12:39)   Son Mesaj: 01-22-2011 (12:39)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    01-22-2011

    Çalınan notebook'u nasıl bulursunuz?

    Çalınan notebook'u nasıl bulursunuz?
    Hırsızlar en çok dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi taşıması rahat ve para eden ürünleri çalmayı tercih ediyor. Eğer, sizinde bilgisayarınız çalındıysa çaresiz değilsiniz. İşte kaybolanları bulan program...

    Uydu üzerinden aldığı görüntülerle, tüketicilere adres tarifi yapan GPS sistemleri, son yılların en faydalı teknolojilerinden biri olarak değerlendirilebilir.
    Bu çip sayesinde, en ıssız yerlerde bile yolunuzu bulabilir, trafiğin durumunu öğrenebilir ve hava şartlarına göre önlem alabilirsiniz. Hatta, yardımcı yazılımlar sağ olsun; kaybettiğiniz telefonu bulabilir veya çaldırdıysanız, mahrem bilgilerinizi uzaktan sıfırlayabilirsiniz. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net uydu yardımıyla kaybolan bilgisayarları bulan bu programın nasıl çalıştığını adım adım anlattı.


    Kaybolan bilgisayarınızı uyduyla nasıl bulacağınızı görmek için tıklayınız

    Taşınabilir Bilgisayarınızı Bulun

    Dizüstü bilgisayarlar, maalesef bu tür bir fırsattan mağrumdu. Lakin işler değişti. Yeni Geosense yazılımı, size pek çok fırsat sunuyor. Bilgisayarınızda GPS çipi olmasa bile son WiFi, IP ve baz istasyon bağlantısına göre, tahmini bir yer saptayabilir.

    Üstelik Google Maps ile de uyumlu. Yazılımdan faydalanmak için, en azından, Windows 7 Home Premium'a sahip olmanız şart. Aracı indirmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

    İlginç araç hakkında ne düşünüyorsunuz?


    (ShiftDelete.Net)




    Çalınan notebook'u nasıl bulursunuz? Yorumları