Korsanın gerçek cenneti!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-21-2011 (17:00)   Son Mesaj: 01-21-2011 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    01-21-2011

    Korsanın gerçek cenneti!

    Korsanın gerçek cenneti!
    Korsanın gerçek cenneti!



    Korsanın gerçek kalesi neresi?

    Herkes torrent'e saldırıyor ama kimse korsan içeriğin aslında başka yerde olduğunu göremiyor!

    BitTorrent siteleri üzerinde koparılan onca fırtınaya rağmen, korsan içeriğin büyük çoğunluğunun BitTorrent kaynaklı olmadığı ortaya çıktı. İşin aslı, tüm engelleme çalışmalarına rağmen doğrudan indirme, dijital korsanlığın kalesi durumunda.Kurumsal müşteriler için, "marka koruma" odaklı hizmetler sunan MarkMonitor şirketi, yaptığı araştırmada; korsan video dağıtımından sorumlu olduğu düşünülen üç popüler dosya depolama sitesini değerlendirildi.

    Araştırmaya göre, rapidshare.com, megavideo.com ve megaupload.com siteleri, yıllık toplamda 21 milyar kez ziyaret ediliyorlar. Bu siteler; kullanıcılarının istediği içerikleri, hiçbir kontrol mekanizmasından geçmeden yükleyip paylaşabilmeleriyle ünlü. Yasal açıklardan faydalanan tek kontrol mekanizmasıysa, telif hakkı sahiplerinin, paylaşılan içeriği şikâyet etmesine dayanıyor. Şikâyet edilen içeriğin indirilmesi engelleniyor, ancak o güne dek hiçbir müdahalede bulunulmuyor.

    İşte, o araştırmanın sonuçları...

    Araştırmanın sonuçlarına göre, korsan sinema filmlerinin ve dizilerin büyük çoğunluğu, BitTorrent ağları yerine, doğrudan indirme sağlayan sitelerden dağıtılıyor. Çalışmada elde edilen bilgilere göre, siber korsanlık sitelerinin tümü, yılda toplam 53 milyar kez ziyaret ediliyor.MPAA (Amerikan Sinema Filmleri Derneği) başkanı, Bob Pisano'ya göre, MarkMonitor şirketinin bu raporu; hem hükümeti, hem de özel sektörü radikal önlemler almaya sevk etmeli.

    Bob Pisano; özellikle içinde bulunulan ekonomik sıkıntı dönemi göz önüne alındığında, gerek hükümet gerekse endüstri, korsanlık üzerine kurulu bu sitelerin devam etmesine izin vermemeli diyor. Pisano'ya göre bu durum, endüstrinin gelişmesini engelliyor ve dolayısıyla sektördeki yaratıcılığın ve istihdamın artırılması önünde de engel teşkil ediyor.

    Mark Monitor'un araştırması, aynı zamanda dijital korsanlığın, ürün korsanlığından çok daha büyük bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Sahte ilaçlar ve ürünler sattığı bilinen web siteleri yılda sadece 33 milyon kez ziyaret ediliyor.







    Korsanın gerçek cenneti! Yorumları