Hackerlar okyanus ortasında bela oldu!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 01-20-2011 (10:00)   Son Mesaj: 01-20-2011 (10:00)    Cevap: 0    Gösterim: 762  

    01-20-2011

    Hackerlar okyanus ortasında bela oldu!

    Hackerlar okyanus ortasında bela oldu!
    Hackerlar okyanus ortasında bela oldu!



    Yelkeniyle tek başına dünya turuna çıkan Hollandalı Laura Dekker'ın, yaşadığı maddi sorunların yanı sıra hackerlarla da uğraşmak zorunda kaldığı bildirildi.

    AD gazetesinde yer alan haberde, bir bilgisayar korsanının, genç kızın yolculuğu esnasında kullandığı dizüstü bilgisayarını birkaç kez bozduğu ve bu durumun bazı sorunlara yol açtığı belirtildi. İnternet kanalıyla eğitimine devam eden Dekker'ın bu saldırılar yüzünden zaman zaman derslerinden geri kaldığı kaydedilirken, olayla ilgili olarak polise şikayette bulunulduğuna değinildi. Kendi kullandığı bilgisayarın da korsanların saldırılarına maruz kaldığını söyleyen genç kızın babası, bilgisayarlarının kimi zaman tamir edilemez derecede bozulduğunu ve yenisini almak zorunda kaldıklarına işaret ederek, bunun da maddi sorunlara yol açtığını dile getirdi. "Böyle birşey nasıl yapılır" diyen ve korsana saldırılarını durdurması çağrısında bulunan Dekker'ın babası, bilgisayar uzmanlarından da güvenlikle ilgili yardım beklediklerini söyledi.

    Dünyanın etrafını dolaşan en genç kişi olmak isteyen Dekker, turuna ağustos ayında Portekiz'den başlamıştı. Atlantik Okyanusu'nu aşan ve şu anda Sint Maarten adasında bulunan genç kızın yolculuğunun Eylül 2012'de tamamlanması bekleniyor.







    Hackerlar okyanus ortasında bela oldu! Yorumları