iOS 4.3 ile başka bir iPhone!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-17-2011 (14:00)   Son Mesaj: 01-17-2011 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    01-17-2011

    iOS 4.3 ile başka bir iPhone!

    iOS 4.3 ile başka bir iPhone!
    iOS 4.3 ile başka bir iPhone!



    iOS 4.3 beta sürümünde dikkat çeken 6 yenilik!

    iOS 4.3'ün ilk betası geçen hafta yayınlandı. İşte iOS 4.3 ile birlikte iPhone ve iPad'e gelenler...


    Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 4.3'ün ilk beta sürümünü yayınladı. iPad, iPhone, iPod Touch ve Apple TV'de çalışan iOS'un yeni sürümü, üçüncü parti uygulamalar için AirPlay desteği, dört ve beş parmakla aynı anda dokunma desteği ve iPad ekranı için yön kilidi gibi yeni özellikler sunuyor.Ancak hepsi bununla bitmiyor. Yeni iOS bizlere yeni iPhone'lar ve iPad'ler hakkında ipuçları verirken, 'home' tuşunun da sonunun geldiğini bildiriyor olabilir. İşte iOS 4.3 beta hakkında tahmin edilen en önemli 6 yenilik.

    Yeni cihazlar mı geliyor?

    Engadget'e göre iOS 4.3 beta kodunun derinliklerinde iki yeni iPhone ve üç yeni iPad'e referanslar bulunuyor. Bunlar muhtemelen iPhone'un GSM ve CDMA sürümlerine ve yeni iPad'in GSM, Wi-Fi ve CDMA sürümleria ait referanslar.

    iPhone 3G'ye veda mı edeceğiz?MacStroies'e göre bir sonraki iOS sürümü, iPhone 3G ve ikinci nesil iPod Touch'larda yazılım güncellemelerini terkediyor. Apple Developer web sitesinde her iOS cihazı için farklı bir beta sürümü sunuluyor ve görünüşe bakılırsa iPhone 3G ve eski iPod Touch, betanın dışında bırakılmış.

    'Home' düğmesi kaldırılacak mı?

    Boy Genius Report'a göre Apple, iPad'deki yeni dört ve beş dokunuşlu yeni hareketlerle beraber giriş sayfasına dönmeyi sağlayan home düğmesinden kurtulmayı planlıyor. iOS 4.3'de bulunan yeni çok dokunuşlu hareketler henüz ön-izleme olarak sunuluyor, bu nedenle final sürümünde olup olmayacağı henüz net değil.

    Yeni hareketler sayesinde çoklu-görev çubuğunu yukarı sürüklemeniz, açık uygulamalar arasında sağa veya sola kaydırmanız veya çimdikleyerek giriş ekranına dönmeniz mümkün oluyor.

    iPad 2'de home düğmesinin olup olmayacağı veya bunun sonraki tabletlerde mi planlandığı bilinimiyor. Ancak Boy Genius Report'a göre bu sene iPhone ve iPad'deki home düğmesi kaldırılabilir.

    Donanımsal döndürme kilidiiPad'deki ekran yön kilidi tuşunun sesi kapatma düğmesine dönüşmüş olmasından şikayetçiyseniz ve düğmenin eski haline gelmesini istiyorsanız, bu dileğiniz yerine gelebilir. MacStories'e göre iOS 4.3'de bulunan Ayarlar uygulaması bu düğmeyi özelleştirmeye izin veriyor.

    Hotspot özelliği

    Boy Genius Report'a göre Verizon'un CDMA bazlı iPhone'unda ortaya çıkan mobil hotspot özelliği iOS 4.3 ile tüm iPhone kullanıcılarının hizmetine sunulacak. Bu özellik, beş aygıtın iPhone'unuzun 3G bağlantısını kullanmasına izin veriyor.

    Kameralar

    9to5Mac'e göre iOS 4.3'de bir sonraki iPad'de bulunması bir çok söylentiye konu olan ön yüz ve arka yüz kameralarına referanslar bulunuyor. Referanslarda bulunan örnek resimlere göre sonraki iPad'in ekranı da aynı çözünürlüğe (1024x768) sahip olabilir.







    iOS 4.3 ile başka bir iPhone! Yorumları