Oyunlar hızla değer kaybediyor!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-15-2011 (00:00)   Son Mesaj: 01-15-2011 (00:00)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    01-15-2011

    Oyunlar hızla değer kaybediyor!

    Oyunlar hızla değer kaybediyor!
    Oyunlar hızla değer kaybediyor!



    Belki pek çoğunuz farkında değilsiniz ama oyunların pek bilinmeyen, farklı bir tarafı daha var...

    Günümüzde yapımcılar, her oyun severe daha çok oyun satmak istiyorlar ve bunun neticesinde eskiden alıştığımız, yıllarca oynanan online oyunlara artık oldukça az rastlanır oldu. Tüm bunların sonucu olarak yeni bir video oyunu, en hızlı değer kaybeden ürünlerden birisi haline geldi. Siz oyunları oynrken belki bunu fark etmiyorsunuz ama bu durum, oyun sektörü için önemli bir değişim başlangıcı olabilir...Örneğin, COD: Black Ops oyununu almak istediğinizde, PS3 için 179 lirayı, Xbox 360 sürümü içinse 159 lirayı gözden çıkarmanız gerekmekte. Ancak oynadıktan sonra satmak isterseniz değerinin yüzde 70'lere varan oranda düştüğünü fark edersiniz.

    Oyunların tüketim hızı arttıkça, ikinci el oyun piyasası da büyüdü. Yeterince beklemeyi tercih edenler, oyunların keyfini çok daha ucuza çıkarabiliyorlar. Bu durum, video oyun pazarı açısından olumsuz görülebilse de, aynı zamanda yeni oyunların satışını da hızlandıran bir faktör.

    İnsanlar, yeterince oynadıkları oyunları satarak, bu parayı yeni oyun bütçelerine eklemeyi tercih ediyorlar.

    Fakat bu düzenin ne kadar devam edeceği tartışılır. Yapımcılar artık indirilebilir pazarlama yollarını tercih ediyorlar. Kutulu oyunlarda bile, aldığınız oyunu çevrimiçi platformlara kaydettirmeniz gerekebiliyor. Öte yandan oyunların yanında bir çok indirilebilir içerik de pazarlanıyor. Tüm bunlar önümüzdeki yıllarda ikinci el oyun pazarını yok edebilir.







    Oyunlar hızla değer kaybediyor! Yorumları