Özel işletmeli internet kafeler kapanacak   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-14-2011 (23:07)   Son Mesaj: 01-14-2011 (23:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1383  

    01-14-2011

    Özel işletmeli internet kafeler kapanacak

    Özel işletmeli internet kafeler kapanacak
    Özel işletmeli internet kafeler kapanacak



    Dünyanın en çok internet kullanıcısının bulunduğu Çin'de, gelecek 5 yılda özel işletmeli internet kafelerin kapatılacağı ve sektörün internet kafe zincirine dönüştürmeyi hedeflendiği bildirildi. Bu sayede hizmet kalitesini artırmak ve internet üzerinde daha sıkı bir denetimi hedefliyor.

    Çin resmi Xinhua ajansındaki haberde, ülkede gelecek 5 yılda özel işletmeli internet kafelerin kapatılacağı ve sektörün internet kafe zincirine dönüştürüleceği bildirildi. Geçen 5 yıllık dönemde alınan tedbirlerle internet davaları ve suç işleme oranlarında gözle görülür düşüş yaşandığını açıklayan Çin Kültür Bakanı Yardımcısı Quyang Jian, hizmet kalitesini artırmak ve internet üzerinde daha sıkı bir denetimi hedeflediklerini kaydetti. Quyang, "İnternet kafeler kültür endüstrileri pazarının önemli bir parçası haline geldi. Sektör 2009 yılında 86 milyar yuana (yaklaşık 13 milyar dolar) ulaştı. Önümüzdeki 5 yıllık planlama çerçevesinde internet kafe zincirini teşvik edeceğiz. Özel işletmeli internet kafeleri kapatacağız." dedi.

    2009 yılı sonu resmi rakamlara göre, Çin'de 138 bin internet kafe, 13 milyon 160 bin bilgisayar bulunuyor. İnternet kullanıcılarının toplam sayısının yüzde 35'i internete kafelerde girerken, bu oranın yaklaşık 135 milyon kişiyi oluşturduğu bildirildi.

    Çin Devlet Konseyi Enformasyon Başkanı Wang Chen, Kasım sonu itibariyle 2009 yılına oranla interneti kullanan kişilerin sayısının yüzde 20.3 artarak, 450 milyona ulaştığını söyledi.

    Çin'in internet denetim politikaları eleştirilere de sebep oluyor. Eleştirilerin başında, ülkenin kapsamlı bir güvenlik duvarı ve internet denetim sistemi aracılığıyla muhalif görüşleri bastırması ve internet ortamında sistemi eleştirenlerin hapse atılması geliyor. Çin, sansüre gerekçe olarak, iktidarı, ulusal birliği ve ülkenin çıkarlarını korumayı gösteriyor.







    Özel işletmeli internet kafeler kapanacak Yorumları