Çalınan araç, iPhone sayesinde bulundu!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-14-2011 (23:03)   Son Mesaj: 01-14-2011 (23:03)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    01-14-2011

    Çalınan araç, iPhone sayesinde bulundu!

    Çalınan araç, iPhone sayesinde bulundu!
    Çalınan araç, iPhone sayesinde bulundu!



    ABD'de yaşanan olayda, iPhone'un marifetleri bir kez daha gözler önüne serildi. İşte kahraman iPhone.

    ABD'nin Teksas Eyaletinde, aracı çalınan bir adam önce polisi aradı ancak aracını bulmak konusunda polisin yeterince çaba göstermediğini düşünerek, aracını kendisi bulmaya karar verdi.Tam bu sırada, telefonunu aracının koltuklarının arasında bıraktığını hatırlayınca, iPhone'umu Bul uygulamasından faydalanmaya karar verdi.

    Aracının hareket halinde olduğunu görüp, otobandan çıkana kadar bekledi. Aracının otobandan çıkarak Denton kentindeki, Justin yerleşim birimine yöneldiğini gördüğündeyse hemen yerel polis birimlerini arayarak durumu bildirdi.

    Olayla yakından ilgilenen yerel polis, adamın bildirdiği bölgeye bir polis devriyesini yönlendirdi. Aracı tespit eden polis memuru, aracın içindeki hırsızı tutuklamak için harekete geçti. Zanlıların iki kişi olduğunu belirten ve ikisinin de ellerini arkasından kelepçeleyen polis memuru, birisini polis aracına götürürken diğerini kaldırım kenarına oturttu.

    Memur, film gibi gelişen olayın henüz sona ermediğini ise bu sırada anladı. Arkasından kelepçeli ellerini önüne almayı başaran kaldırımdaki hırsız, polise saldırarak arkadaşıyla birlikte çalıntı araca tekrar bindi ve kaçmaya çalıştı. Bu sırada polis memurunu da sürükleyen ve yaralayan hırsızlar kaçmayı başardı.

    Olayı polis merkezinden öğrenen adam tekrar iPhone'unu takip etmeye koyuldu ve polisi yönlendirmeye devam etti. Otobana girerek kaçmaya çalışan hırsız ile polis arasında hızlı bir kovalamaca başladı. Bu kovalamaca ise talihsiz adamın aracının taklalar atmasıyla son buldu.

    Hırsızlar tutuklanırken, polis memurunun hafif yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.







    Çalınan araç, iPhone sayesinde bulundu! Yorumları