iPhone ile çekilen ilk sinema filmi   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-14-2011 (23:03)   Son Mesaj: 01-14-2011 (23:03)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    01-14-2011

    iPhone ile çekilen ilk sinema filmi

    iPhone ile çekilen ilk sinema filmi
    iPhone ile çekilen ilk sinema filmi



    "Oldboy" ve "Thirst" gibi unutulmaz filmlerin Güney Koreli yönetmeni, sadece iPhone ile ilk sinema filmini çekti.

    Güney Koreli yönetmen Park Chan-Wook'un sadece iPhone ile çekilmiş "Night Fishing" adıl filminin galası pazartesi günü gerçekleşti.Filmin çekimleri sadece 80 kişiyle yapıldı, 10 gün sürdü ve 133 bin dolara mal oldu.

    Park Chan-Wook bir balıkçı ve bir kadın medyumun gerçek üstü karşılaşmalarına dair 30 dakikalık film projesine ilk başta eğlence amaçlı başladığını anlatıyor.

    "Yeni teknoloji, mucizeler ve yararlı özellikler sunuyor. Bunları denemek eğlencenin bir parçası" diyen yönetmen, bu deneyimin kendisine daha fazla seçenek sağladığını anlatıyor.

    Filmde sahneler aynı anda ve farklı açılarda iki iPhone ile çekildi. Ancak film ekibi de kendi iPhone'larıyla çekimler yaparak katkıda bulundu.

    Yönetmen, "Bazıları beklenmedik şekilde ilginç açılara sahip" diyor ve herkes iPhone sahibi olabildiğinden sürecin daha demokratik bir hal aldığını söylüyor.

    Park Chan-Wook'u temsil eden PROne, bunun sinemalarda gösterilecek ilk iPhone'le çekilmiş film olacağını söylüyor.

    iPhone'un kasımdan beri 1.8 milyon sattığı Güney Kore'deki tek distribütörü KT Corp da filmin sponsorlarından.

    Filmde Park'ın yanı sıra kardeşi Park Chan-Kyong, ülke genelinde 27 Ocak'ta gösterime girecek ve dört gün boyunca izleyicilerle buluşacak.







    iPhone ile çekilen ilk sinema filmi Yorumları