Çelikten sağlam cam üretildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:42)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    01-13-2011

    Çelikten sağlam cam üretildi

    Çelikten sağlam cam üretildi
    Amerikalı bilim adamları, çelikten sağlam cam üretti. İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, darbelere karşı şimdiye kadar bilinen her türlü maddeden daha dayanıklı bir cam geliştirildi.

    İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı ve California Teknoloji Enstitüsünün yürüttüğü ortak çalışma sonunda, darbelere karşı şimdiye kadar bilinen her türlü maddeden daha dayanıklı bir cam geliştirildi.
    Paladyum, fosfor, silikon, germanyum ve gümüş karışımından üretilen camın en önemli özelliği ise olağanüstü esnek oluşu. Camın strese maruz kalması durumunda esneme özelliği sayesinde büküldüğünü, ancak kırılmadığını söyleyen uzmanlar, cama dayanıklılık kazandıran maddenin özellikle karışımındaki paladyum olduğunun altını çizdi.

    Uzmanlar, sert ve dayanıklı bu camın henüz deney aşamasında olduğunu, ancak yakın gelecekte tüketici elektroniği dahil birçok sektörde kullanılmasının muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.




    Çelikten sağlam cam üretildi Yorumları