Kumanda olmadan yönetilen televizyon   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (10:42)   Son Mesaj: 01-12-2011 (10:42)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    01-12-2011

    Kumanda olmadan yönetilen televizyon

    Kumanda olmadan yönetilen televizyon
    Microsoft’un Kinect ürünü herkesin dilinde. Hatta Microsoft bile beklediğinden fazla Kinect ürünü sattığını söylüyor. Durum böyle olunca birçok üretici, farklı alternatifler üretmek için düğmeye bastı.



    Apple, iPad ürünü ile yaşadığı başarıyı şimdi Microsoft yaşıyor. Tablet PC piyasasını hareketlendiren iPad"den sonra Microsoft da Kinect ürünü ile yaşayacağa benziyor. İnanılmaz ilgi gören Kinect, çeşitli donanım üreticilerinin de merceği altına girdi.
    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörleri katıldıkları CES 11 fuarında, kumanda gerekmeden sadece el hareketleriyle çalışan bu ilginç ürünü incelediler.

    Öyle ki CES fuarında Kinect"e farklı alternatifler görücüye çıktı. Bunlardan biri kuşkusuz Hisense"in yeni nesil Hi-Touch TV ürünleri.

    Hisense"in yeni Hi-Touch TV ürünleri, dokunmatik deneyimini TV"den uzaktan da yaşamanıza olanak veriyor. İnsan bedenini uzaktan kumanda gibi algılayan bu teknoloji sayesinde televizyonu kontrol etmek epeyce kolay.

    Kumanda olmadan yönetilen televizyon

    Nintendo Wii Fit ve Microsoft Kindle karışımına ne dersiniz?

    Hisense bundan daha da fazlasını veriyor. Televizyona bağlanan kamera yardımıyla Microsoft"un Kinect çözümüne benzer bir çözüm (Gesture Control) üzerinde çalışılmış.

    Bu çözümün ilginç olan tarafı ise teknolojik olarak Kinect"i baz alması ama içerik olarak Nintendo Wii Fit"e benzemesi.

    Bu teknoloji ile donatılmış bir televizyona sahip olmak ister miydiniz?


    (ShiftDelete.Net )




    Kumanda olmadan yönetilen televizyon Yorumları