Şirket sahipleri zararlı yazılımlara dikkat!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-09-2011 (13:39)   Son Mesaj: 01-09-2011 (13:39)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    01-09-2011

    Şirket sahipleri zararlı yazılımlara dikkat!

    Şirket sahipleri zararlı yazılımlara dikkat!
    Zararlı yazılım sayısının 50 milyona çıkmasının beklendiğini 2011'de, virüsler en çok kurumsal şirketleri tehdit ediyor… Uzmanlar, 2011 tehdit eğilimlerini açıkladı.

    2011 yılı BT güvenliği açısından neler getiriyor? Kendimizi hazırlamamız gereken tehditler neler olacak? ESET"in kıdemli araştırma uzmanı David Harley ve ESET Sanal Tehdit Analiz Merkezi (CTAC) uzmanları, 2011 tehdit eğilimlerini açıkladı.
    Buna göre Facebook, Twitter gibi sosyal platformların yanı sıra Google, Yahoo, Bing gibi popüler arama motorlarına yönelik sosyal mühendislik saldırıları artacak. Taşınabilir cihazlara yani İnternet bağlantılı akıllı telefonlara yönelik tehditlerde de yoğunlaşma olacak.

    ESET uzmanlarına göre, Botnetler yani virüslü çok sayıda bilgisayarın uzaktan yönetilmesi tehditinin, 2011 yılında da büyümeye devam edeceğini öngörüyor. Öte yandan 2010 yılında "bilinen" bulaşıcı örnek sayısının 40 milyon olarak belirlendiğini aktaran ESET uzmanları, 2011 yılı içerisinde bu sayının "iyimser" bir tahminle 50 milyonu geçmesini bekliyor.

    ESET Sanal Tehdit Analiz Merkezi takımı Facebook ve Google kullanıcılarının hali hazırda karşılaştıkları sosyal mühendislik saldırılarının artacağında ve hatta LinkedIn, Orkut ve Twitter gibi diğer sosyal ağ sitelerinin ve Bing, Yahoo gibi arama motorlarının da bu saldırılara maruz kalacağı konusunda hemfikir.

    İlk hedef akıllı telefonlar...

    2011"de taşınabilir cihazların (akıllı telefonların) hedef alınması giderek artacak. Yüklenen uygulamaları ciddi şekilde kontrol eden markaların cihazları zararlı yazılım saldırılarına da daha az maruz kalırken dolandırıcılık içeren sosyal mühendislik saldırıları devam edecek.

    Yeni bir tehdit çeşidi sayılmasalar da Botnetler (Virüslü birçok bilgisayarın aynı anda tek bir amaca yönelik uzaktan yönetilmesiyle oluşturulan grup) 2011 yılında da büyümeye devam edecek. ESET verileri botnetler"deki genişlemeyi işaret ediyor. 2010 yılı boyunca Twitter aracılığıyla kontrol edilmiş olan botnetlerin önümüzdeki yıl içerisinde diğer kanalları kullanarak da kontrol edilebilmesi bekleniyor. İyi haber ise botnetleri tespit ederek kapatma çalışmalarındaki başarı da giderek artacak olması.

    Optimizasyon tehdidi

    İndeks zehirlemesi olarak da adlandırılan ve "BlackHat SEO" yani "Kara Şapkalı Arama Motoru Optimizasyonu" olarak nitelendirilen arama sonuçlarının manipüle edilmesi de yükselen bir tehdit olarak yerini alıyor. Özellikle sosyal medya kullanımı, arama sırasında trafiğin zararlı siteler üzerinden yönlendirilmesine yönelik geniş bir alan sunuyor.

    İş`te İnsan




    Şirket sahipleri zararlı yazılımlara dikkat! Yorumları