Windows 8 hakkında büyük iddia!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (10:42)   Son Mesaj: 01-06-2011 (10:42)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    01-06-2011

    Windows 8 hakkında büyük iddia!

    Windows 8 hakkında büyük iddia!
    Windows 8 hakkındaki büyük iddia gerçek oldu. Yeni Windows sürümü ile Microsoft’un öncelikli hedefi ne? İşte bilgisayar piyasasını değiştirecek yeni yatırım...

    Mobil cihazların yükselişi Microsoft'un da ilgisini çekmiş ve ihmal edilen mobil işletim sistemlerine önem verilmesi konusundaki ilk adım Windows Phone 7 olmuştu. Ancak görünen o ki Microsoft bu alanda çok daha etkin olmak adına daha fazla güç kullanmak istiyor.


    Samsung Galaxy Tab'de yer alan Hummingbird işlemci ARM mimarisine sahip.

    Windows 8 Tabletlerde!

    Bir süredir söylentileri dolanan Windows 8 yeniliği, sonunda resmi ağızlardan doğrulandı. Windows artık System on Chip (SoC) mimarisini de destekleyecek.Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, bu da ARM mimarisini taşıyan sistemlerde Windows 8'i çalıştırmanın mümkün hale gelmiş olacağı mânâsını taşıyor.

    Bu durum tablet dünyasındaki savaşların da çehresini değiştirecek bir hamle olarak yorumlanabilir. Zira Qualcomm'un birçok akıllı telefonda karşımıza çıkan Snapdragon işlemcileri, Google'ın Android'li tabletler için en uygun sistem olarak düşündüğü NVIDIA'nın Tegra 2 platformu ve Texas Instruments'ın mobil işlemcileri ARM mimarisini kullanıyor.


    Tablet bilgisayarınız ile masa üstü bilgisayarınızın aynı işletim sistemine sahip olması işinizi kolaylaştırır mıydı?

    (ShiftDelete.Net )







    Windows 8 hakkında büyük iddia! Yorumları