Yeni nesil anakart alırken nelere dikkat etmeli?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (20:42)   Son Mesaj: 01-05-2011 (20:42)    Cevap: 0    Gösterim: 736  

    01-05-2011

    Yeni nesil anakart alırken nelere dikkat etmeli?

    Yeni nesil anakart alırken nelere dikkat etmeli?
    Intel'in Sandy Bridge işlemcilerine uyumlu P67 yonga setli anakartları test ettik. Gigabyte P67-UD4, ASUS P8P67 PRO ve MSI P67-GD65 modellerinden hangisi diğerlerine göre üstün?

    Birçok açıdan geleceğin işlemci teknolojisine yön verecek olan Sandy Bridge mimarili işlemciler nihayet piyasaya çıktı.
    Bünyesinde işlemcinin yanı sıra bellek kontrolcüsü ve grafik işlemci de barındıran Sandy Bridge işlemcileri, yavaş yavaş her şeyin tek bir silikon üzerinde toplanmasının ilk ve en önemli adımlarından biri. (Intel Sandy Bridge Core i7 2600K İnceleme ve Test)

    Intel, her zaman olduğu gibi yeni işlemci serisi için yeni bir yonga seti çıkardı. Bu da eğer bu işlemcileri kullanmak istiyorsanız, yeni bir anakart almanız gerektiği anlamına geliyor. (Dizüstünde Sandy Bridge Fırtınası)

    Intel ilk aşamada P67 ve H67 adlı iki farklı yonga seti sundu. H67, Sandy Bridge işlemcilerindeki grafik işlemciden faydalanabilirken, P67 yonga seti daha yüksek performans isteyenlere hitap ediyor.



    Testleri görmek için tıklayınız

    Karşılaştırmalı Test

    Intel'in en yeni yonga setini taşıyan anakartlar da dünyanın önde gelen markaları tarafından piyasaya sürülüyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net henüz daha piyasaya çıkmamış bu anakartlarla özel bir testy yaptı.

    Anakart almadan önce bu teste mutlaka gözatın!


    Sandy Bridge işlemciler ve P67 yonga setli anakartların gösterdikleri performans hakkında ne düşünüyorsunuz?

    (ShiftDelete.Net)





    Yeni nesil anakart alırken nelere dikkat etmeli? Yorumları