2011'in oyuncağı hangisi olacak?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:27)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:27)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    01-04-2011

    2011'in oyuncağı hangisi olacak?

    2011'in oyuncağı hangisi olacak?
    Devler bu yıl fena kapışacak:Google, Nintendo, Apple, RIM, Sony'nin yeni ürünleri bir birleriyle yarışacaklar, yarıştan bakalım hangisi galip çıkacak... İşte 2011'in oyuncakları...

    Necdet Çalışkan'ın haberi
    2011 yılının ilk günlerinden teknoloji pazarı bu ürünlerle şenlenecek. Üç boyut teknolojisi oyun konsollarıyla birleşecek, internetin açılış kapısı Google, 'sosyalleşecek', Blackberry ve iPhone arasındaki akıllı telefon pazarındaki rekabet Playbook ve iPad 2 ile tablet pazarına taşınacak. Taşınabilir konsollar hem oyun oynamak için hem de telefon olarak kullanılabilecek.

    1 - Nintendo 3DS

    Nintendo'nun 2010'un mayıs ayında gerçekleştirilen oyun fuarı E3'te duyurduğu yeni nesil oyun konsolu 3DS, bu yıl piyasaya çıkacak olan ürünlerden. 3.5 inçlik üst ekranında özel gözlüğe gerek kalmadan 3 boyutlu görünümü sağlayan cihaz, 800 x 240 piksel çözünürlüğünde olacak. Görüntülerin yanında 3D fotoğrafları da destekleyen cihaz, Wi-Fi ağı ile internet üzerinden çoklu oyuncuyla oyun oynamayı da destekliyor. Mart ayında ilk olarak ABD'li tüketiciyle buluşması beklenen Nintendo 3DS'in fiyatının 300 dolar civarında olması bekleniyor.

    (+): 3 boyutlu oyunlar bu ürünle artık taşınabilir olacak. 3D için gözlük kullanmak gerekmeyecek.

    (-): Ekranı küçük olduğu için 3D grafik performansı tatmin edici olmayabilir. Ekran çözünürlüğü düşük.

    2 - RIM Playbook

    Apple'ın iPad'inden çok, Samsung'un Galaxy Tab'ine rakip olacak olan Research In Motion'ın (RIM) tableti Playbook, 7 içnlik 1024 x 600 çözünürlüklü çoklu dokunmatik ekranı ile önümüzdeki aylarda raflara girecek. Çift çekirdekli 1 GHz hızında işlemcisi olan cihazın ön yüzünde 3 MP'lik arka yüzünde ise 5 MP'lik kamerası bulunuyor. HD video oynatabilen Playbook'ta, Wi-Fi, Bluetooth ve flash desteği de unutulmadı. 16, 32 ve 64 GB'lik hafıza seçenekleriyle satılacak olan RIM Playbook'un fiyatının ise 400 ile 600 dolar arasında değişmesi bekleniyor.

    (+): Sahip olduğu özelliklere göre fiyatı oldukça rekabetçi. İş dünyasına yönelik ofis uygulamaları ile öne çıkacak.

    (-): Tablette 2010'da piyasaya giren ciddi rakipleri var. 3G'li modeli henüz resmi olarakm duyurulmadı.

    3 - Google Social

    Yarım milyardan fazla kullanıcı sayısına ulaşan Facebook'un cazibesini ne kadar yakalayabilir, bilinmez ama internet devi Google da 2011'de faaliyet alanınına sosyal ağları ekleyebilir. 2010 yılının başında bu alana Buzz ile girmeye çalışan Google, 200 milyonu aşan Gmail kullanıcılarını kendi sosyal ağına entegre etmeyi başaramıştı. Buzz'daki başarısızlığından ders alan Google'ın bu sefer daha emin adımlar atmak istediği sosyal ağlarda, en büyük kozu milyarlarca insanın internete açılış kapısı olması.

    (+): Arama motoru, e-posta ve Andorid işletim sistemindeki başarısı, şirketi sosyal ağlarda da cesaretlendiriyor. Dünyanın en büyük veri tabanı ellerinde.

    (-): Son bir yılda sosyal ağ yatırımı için 4 satın alma yapan Google'ın stratejisi hala net değil. Buzz ve Wave başarısızlıkları hala çok taze.

    4 - Sony PSP Phone

    Oyun konsolundaki başarısını akıllı cep telefonu ile birleştirmeye girişen Sony, bu yılın bahar aylarında taşınabilir oyun konsolu PSP'ye telefon özelliği de ekleyecek. Sony Ericsson atarfından üretilmesi planlanan PSP Phone'un 3.7 ile 4.1 inç arası değişen çoklu dokunmatik ekranı, 1 GHz işlemcisi, 1 GB'lik dahili hafızası ve MicroSD kart desteğinin olması bekleniyor. Oyun tutkunlarına yönelik olacak olan akıllı telefonun en önemli artısı ise cihazın uygulama mağazasının online içerik indirmeye olanak sağlayan PlayStation Network'e entegre olarak çalışacak olması olarak gösteriliyor.

    (+): Cep telefonunu elinden düşüremeyenler için bir sebep de oyun olacak. Sony Ericsson, akıllı cihaz pazarında en önemli koz (oyun) ile 'varım' diyecek.

    (-): Dahili hafızası iki fonksiyonu olan cihaz için düşük. hem telefon hem konsol olan cihazın batarya ömrünün ne olacağı en büyük sorun.

    5 - iPad 2

    Tablet pazarını ateşleyen Apple, iPad'in birinci yılını doldururken, ikincisi için çalışmalarını tamamladı. 2011 yılının ilk aylarında satışa çıkması beklenen iPad 2 için "ayda 6 milyon adet satar" gibi iddialı satış tahminleri bile yapılmaya başlandı.Ön ve arka yüzündeki çift kamerası ile video görüşme yapma imkanı sağlayacak olan iPad 2'nin, USB girişinin de olacağı tahmin ediliyor. Tasarımı tamamlanan iPad 2'nin üretimine bir ay içinde başlanacağı da gelen haberler arasında.

    (+): 2 ile birlikte 499 dolardan başlayan iPad fiyatlarının da 300 dolar seviyelerine ineceği tahmin ediliyor. Büyük olasılıkla iPad 2'de retina ekran olacak.

    (-): iPad'in ilk versiyonunun Türkiye'de resmi satışının 9 ay sonra başladığı düşünülürse, 2'nin 2011 sonunda önce Türk tüketicisiyile buluşması zor.

    Ht Ekonomi




    2011'in oyuncağı hangisi olacak? Yorumları