Sandy Bridge işlemci ilk kez incelendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:27)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:27)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    01-04-2011

    Sandy Bridge işlemci ilk kez incelendi

    Sandy Bridge işlemci ilk kez incelendi
    Önümüzdeki hafta dünya lansmanı yapılacak olan Intel'in yeni işlemci serisi ilk kez bir Türk site tarafından incelendi. Peki, bu seri işlemci gücünün çıtasını nasıl yükseltecek?


    Intel'in uzun süredir üzerinde çalıştığı ve büyük beklentilerinin olduğu Sandy Bridge mimarisine sahip işlemciler nihayet duyuruldu. (Intel Sandy Bridge ShiftDelete.Net'te)

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu işlemciyi dünyada ilk kez test eden sitelerden biri oldu. Peki, Sandy Bridge tabanlı Core i7 2600K modeli işlemci mimarisinde neleri değiştiriyor? (Core i7 2600K'nın İlk Test Sonuçları)

    Sandy Bridge mimarisi önceki nesillere kıyasla büyük bir yenilik getiriyor. 32 nm'lik bu mimari ile işlemci, bellek kontrolcüsü ve grafik yongası bir araya getiriliyor.

    Sandy Bridge işlemci ilk kez incelendi

    Ürünün performans testlerini görmek için tıklayınız

    Her Şey Bir Arada

    Bu şekilde anakart ve yonga seti üzerinde diğer bileşenlere daha çok yer ayırlması ve genel olarak boyutların küçülmesinin yanında, işlemcinin içindeki bileşenler arasında daha hızlı ve uyumlu bir çalışma sağlanabiliyor.

    Sandy Bridge'de üzerinde durulan en önemli konu ise grafik yongası. Intel'in bugüne kadar tasarladığı grafik işlemcilerden çok daha güçlü olan yeni grafik işlemciler o kadar iddialı ki, giriş ve orta seviye ekran kartlarına tehdit oluşturacak gibi duruyor.

    Intel Core i7 2600K

    Intel, Sandy Bridge mimarisine sahip toplam 29 adet işlemci piyasaya sürecek. Piyasaya çıkacak masaüstü işlemciler arasında en üst model olan Core i7 2600K'ShiftDelete.Net test merkezinde detaylı bir şekilde test etti..

    29 işlemcinin yanı sıra bunlarla uyumlu 10 yeni yonga seti de bizlerle buluşuyor. Masaüstü yonga setleri P67, H67, Q65,Q67 ve B65 modellerinden oluşacak.

    P67 yonga seti, işlemcinin içindeki grafik yongasını kullanmadan yüksek performanslı sistemler oluşturmak isteyenlere hitap ederken. H67 yonga seti grafik yongasını ekran kartı olmadan kullanmak için kullanılacak.

    Sandy Bridge işlemci ilk kez incelendi

    P67 yonga seti ile Sandy Bridge ilişkisi


    Yeni nesil Intel işlemcilerinin performansını nasıl buldunuz?

    (ShiftDelete.Net )







    Sandy Bridge işlemci ilk kez incelendi Yorumları