Dizüstü işlemcilerde neler değişiyor?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:25)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:25)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    01-04-2011

    Dizüstü işlemcilerde neler değişiyor?

    Dizüstü işlemcilerde neler değişiyor?
    Ocak ayı ile birlikte teknoloji mağazalarının rafları da şenlenecek. Bu yeni ürünler arasında Intel'in Sandy Bridge'i başı çekecek. Peki bu işlemci dizüstülere neler getirecek?

    Geldi, gelecek derken Ocak ayına girdik ve Intel'in Sandy Bridge mimarisine sahip işlemciler gün yüzüne çıktı. Sandy Bridge mimarisine sahip masaüstü işlemci testi ilk kez bir Türk sitesi tarafından yapıldı. Buradan görebilirsiğniz teste işlemci teknolojisinin bir üst noktası ortaya çıktı.

    Önümüzdeki hafta içerisinde duyurulacak olan bu yeni nesil işlemcilerin performansı günümüzdeki ürünlerden çok daha ileri. Sandy Bridge'in orta seviyesi şu anda piyasada bulunan en üst düzey işlemcilerle yarışıyor.

    Masaüstü PC'lere ek olarak Sandy Bridge dizüstü sistemlerle de piyasaya sürülecek. Geçen Cuma günü içerisinde ünlü bir markanın Sandy Bridge mimarisine sahip ilk dizüstü bilgisayarı teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in test merkezine ulaştı.

    Dizüstü işlemcilerde neler değişiyor?

    Dizüstülerdeki yeni nesil işlemci ne tarz bir performans veriyor?


    Core i7-2630QM işlemcisine sahip dizüstü bilgisayar ile yaptığımız performans testlerini göreceksiniz. Bakalım Sandy Bridge'in performansı nasıl?

    Dizüstü işlemcilerde neler değişiyor?

    Test edilen dizüstü bilgisayarın üzerinde Intel Core i7 2630QM işlemci bulunuyor. Bu işlemcinin çekirdek saat hızı 2 GHz. Fakat yapılan testlerde Intel'in Turbo Boost teknolojisini kullanan işlemcinin çekirdek saat hızının 2.80 GHz'e kadar çıktığını gözlemleniyor.

    Yeni işlemci dışında ürünün 4 GB DDR3 belleği bulunuyor. Ürünün grafik çözümüne baktığımızda iki adet ekran kartı yongasının olduğunu görüyoruz.

    Yeni nesil işlemcileri alacak mısınız? Yoksa olayı protesto edip eski nesille mi devam edeceksiniz?

    (ShiftDelete.Net )






    Dizüstü işlemcilerde neler değişiyor? Yorumları