Google da arama nasil yapilir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (17:23)   Son Mesaj: 07-23-2009 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1530  

    07-23-2009

    Google da arama nasil yapilir

    Google da arama nasil yapilir
    Google'da aradığınız veriye daha çabuk ulaşmak için sizlere Google'da en çok kullanılan 10 yolu söyleyeceğiz. Bu 10 yol ile istediğiniz verilere anında ve hızlı bir şekilde ulaşacaksınız.

    1.Tırnak işaretleri

    Tüm anahtar kelimeleri kutuya girerken bazı istediğiniz anahtar kelimeler google'da birinci sırada çıkmaz ve buda sizi rahatsız eder. O zaman örnek verirsek " muhakeme" diyerek istediğiniz kelimeye anında ulaşabilirsiniz.

    2.Sonuçları Kaldır

    Bazı kelimeler ve ifadeler size yanlış sonuçları gösterebilir. Bu yüzden dolayı anahtar kelimelere eksi işareti ekleyerek o sonuçları filtreleyebilirsiniz. örneğin muhakeme.net -islam gibi..

    3.Kelime Tanımlayıcılar

    Google'ın arama sorgusundaki kelime tamamlayıcısından yararlanın. Bu sayede daha hızlı seçeneklere ulaşacaksınız.

    4.Eş Anlamlı

    Eş anlamlı kelimeler için yapacağınız arama sorgusunun başına "~" karakteri koyarak aramalarda o kelimenin eş anlamlısı olan kelimelerde size sıralanacaktır.

    5.Resimlerden Yardım

    Aradığınız veriye ulaşamadığınız zaman resimlerden yararlanın. Resim sorgu yerinden istediğiniz kelimeyi yazarak görsel metaryellerden istediğiniz sonucu daha iyi kestirebilirsiniz.

    6.Tek Bir Sitede Aramak

    İstediğiniz bir anahtar kelimeyi daha iyi süzmek için site:muhakeme.net şeklinde bir sorgu ile muhakeme.net sitesinde bulunan kelimeleri bulabilirsiniz. Örneğin sorgumuz adalet site:muhakeme.net olabilir.

    7.İstemediğin Siteleri Kaldır

    İstemediğin siteleri kaldırmak için ise adalet -site:deneme.com yazarak deneme.com sitesinin arama sonuçlarında çıkmamasını sağlayabilirsin.

    Bu teknoloji ile kodlanmış hazır site istiyorsanız Give me back my GOOGLE sizin işinizi görecektir.

    8.Tarihe Göre Arama

    Google arama sorgusunda istediğiniz anahtar kelimenin sonuçlarını güncel olarak elde etmek için gelişmiş arama seçeneğini tıklayarak tarih yazan yerden istediğiniz zaman dilimini seçebilir ve arama sorgunuzu daraltabilirsiniz.

    9.Dosya Arama

    Google size bu teknolojiyide sunuyor. İstediğiniz anahtar kelimenin bir .pdf dosyası veya .txt dosyası olduğunu mu düşünüyorsunuz.. O zaman yapacağınız şey örnek verirsek 4G filetypedf şeklinde bir arama ile sorgunuzu daraltabilirsiniz.

    10.Özel Aramalar

    Google'da bir sitenin bağlantıları ve başlıklarında arama yapmak için inurl:muhakeme.net veya intext:muhakeme.net şeklinde bir arama sorgusu ile muhakeme.net sitesinde bulunan başlıklarda veya konu içeriklerinde istediğiniz kelimeyide sorgulatabilirsiniz.




    Google da arama nasil yapilir Yorumları