Wyeth’a Ar-Ge Alanında 3 Ödül Birden   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 01-31-2008 (21:27)   Son Mesaj: 01-31-2008 (21:27)    Cevap: 0    Gösterim: 721  

    01-31-2008

    Wyeth’a Ar-Ge Alanında 3 Ödül Birden

    Wyeth, geliştirdiği yeni ürünler ve öncü bilimsel araştırmalarından dolayı ilaç endüstrisinin en prestijli ödüllerinden Scrip ve Prix Galien Ödülleri’ne layık görüldü.
    Wyeth, bu yıl Londra’da üçüncüsü düzenlenen Scrip Ödül Töreni’nde, ilaç endüstrisine getirdiği yeniliklerden dolayı, Scrip World Pharmaceutical News tarafından 2 ödüle birden layık görüldü. Wyeth, 2007 yılında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan ve bir çeşit böbrek kanseri olan ileri renal hücreli karsinom (RCC) tedavisinde kullanılmak üzere geliştirdiği ilaç ile “Scrip En İyi Yeni İlaç” ödülünü aldı. Bu ödül, alanında en iyi terapötik ilerlemeyi gösteren ilaçlara veriliyor. Wyeth, ayrıca, başarılı araştırma geliştirme çalışmalarından dolayı “Scrip En İyi Ürün Geliştirme Hattı” ödülünün de sahibi oldu. Bu ödül Wyeth’a, küçük moleküller, biyolojik ilaçlar ve aşı platformlarının üçünde birden yaptığı önemli araştırma geliştirme çalışmaları için verildi. Wyeth, bu çalışmalar çerçevesinde, Alzheimer, kanser, enfeksiyon hastalıkları, kemik onarımı, osteoporoz ve ruh sağlığı bozuklukları gibi hastalıklar için halen 75’in üzerinde yeni tedavi yöntemi geliştiriyor.
    Wyeth ayrıca, komplike karın içi, deri ve deri yapısı enfeksiyonları tedavisi için geliştirdiği antibiyotiği ile ilaç araştırmalarındaki kayda değer başarıların değerlendirildiği 2007 İtalyan Prix Galien Ödülü’nü aldı. Wyeth, İtalya ve İngiltere’de farklı tedavi alanlarındaki yenilikçi ilaçları için daha önce toplam 4 kez Prix Galien Ödülü’ne layık görülmüştü.
    Ödüller ile ilgili değerlendirmede bulunan Wyeth Araştırma Geliştirme Başkanı Robert R. Ruffolo, “Bu ödüller dünya çapında en çok ihtiyaç duyulan yenilikçi ilaçların geliştirilmesi için gösterdiğimiz gayreti yansıtıyor” dedi.

    Scrip Ödülü Hakkında...

    Scrip Ödülleri, bilim ve insan sağlığına katkı sağlayan ürün ve şirketlere, ilaç ve biyoteknoloji alanının önde gelen uluslararası yayını Scrip World Pharmaceutical News tarafından veriliyor.

    Prix Galien Ödülü Hakkında...

    İlk olarak 1969 yılında Fransa’da verilemeye başlanan ve ismini modern farmakolojinin mucidi olarak bilinen hekim ve filozof Claudius Galenus’tan (MS 131–201) alan Prix Galien ödülü, ilaç endüstrisi için geliştirilen yenilikçi ilaçları ödüllendirmek amacıyla veriliyor.




    Wyeth’a Ar-Ge Alanında 3 Ödül Birden Yorumları