Sanal karnede "hacker" tehlikesi   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 01-27-2008 (02:34)   Son Mesaj: 01-27-2008 (09:52)    Cevap: 1    Gösterim: 1014  

    01-27-2008

    Sanal karnede "hacker" tehlikesi

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez başlattığı 'sanal karne’ uygulaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Son 4 yıldır bilgisayar ortamında hazırlanan karneler bu yıl e-okul uygulaması kapsamında Bakanlığın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr’den görülebilecek.



    Uyanık öğrencilerin çamaşır suyu ile karne üzerinde not düzeltme işlemi tarihe karışırken, yetkililer sanal karne için velileri '’hacker’ tehlikesine karşı uyardı.

    Son bir yıldır öğretmenlerin e-okul uygulamasıyla öğrencilerin yazılı, sözlü, performans ve proje ödev notlarını internete yüklemesi, bu yıl ilk kez 'sanal karne’ye yansıyacak. Bakanlığın resmi internet sitesi meb.gov.tr’ye girecek olan veliler, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını kullanarak ders ve performans notlarını, okula devam ile devamsızlıklarını anında görebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı e-okul uygulamasının öğretmenlere büyük kolaylık sağladığını anlatan Eğitim - Sen Erzurum Şube Başkanı Nafiz Koçak, birçok okulun henüz sistemini oluşturamaması nedeniyle aksaklıklar yaşanabileceğini dile getirdi. Sanal karne ile de öğrencilerin notları üzerinde 'çamaşır suyu temizliği’ yapamayacağını ifade eden Başkan Koçak, şunları söyledi: “Elbette bir takım eksiklikler zaman içerisinde giderilecektir. Sanal karne uygulaması, velilerin çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini sağlayacak. Çünkü Türkiye’de belli bir kesim dışında internet kullanımı pek yaygın değil. Öncelikle bunu sağlamak gerekiyor. Bir de böylesine bir sistem için umarız hackerlar için de önlem alınmıştır. Aksi taktirde bu uygulama pek te sağlıklı sonuç vermez.'' Öte yandan karne üzerindeki notların önceden çamaşır suyu ya da ince daktilo silgileri kullanılarak silinebildiğini anlatan Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Cengiz Han, “Ben şimdiye kadar karnem üzerinde hiç oynama yapmadım. Ancak yapan birçok arkadaşım var. Sanal karneyle birlikte o metodları artık bir işe yaramayacak. Ancak zaman içinde sanal karneye de bir çare bulunur. Siteyi hack’lemek çok ta zor birşey değil. Bunu yaptıktan sonra istenilen derse, istenilen not verilir'' diye konuştu.




    Sanal karnede "hacker" tehlikesi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-27-2008, 09:52


    Çocuklar artık hackerlara para öderlermiş
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz