Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 01-21-2008 (19:38)   Son Mesaj: 01-29-2008 (09:22)    Cevap: 6    Gösterim: 949  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen kipchak

    01-21-2008

    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...

    Hantal programlar. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda "hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar" gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.

    Zaman zaman çalışırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inanılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız?

    DOWNLOAD.COM'UN ANKET SONUÇLARINA GÖRE ŞU 5 PROGRAM BELİRLENDİ:

    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...Acrobat Reader

    Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının geliştiricisi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!

    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...iTunes

    Apple'a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklemesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok işin kötüsü.

    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...Real Player

    Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimize herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.

    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...Internet Explorer

    Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eğer IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.

    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program...Microsoft Outlook

    Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyorlar hem de daha faza özellik içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında da gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.

    Yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz.




    Bilgisayarınızı Yavaşlatan 5 Program... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-21-2008, 19:39


    Bende hepsi var.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 2  01-29-2008, 01:35


    ie yerine firefox kullanıyorum hem güvenli hem hızlı

      Permalink - Mesaj no 3  01-29-2008, 01:40


    aslında ben adobe reader in mantığını pek anlamıyorum.. mesela aynı yazı word açılsa ne değişir.. sadece formatı farklı.. bişey kattığı yok..

    yada ne kattığını anlamak için işi profesyonel mi kullanmak lazım..

    bu yüzden diyorum ki, tüm pdf formatlara ÖLÜM..


    selametle..
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 4  01-29-2008, 03:27


    firefox'da oldukça yavaşlatıyor merak etmeyin. Hatta winows kullananlar ctrl+alt+delete ile görev yöneticisini açıp bellek kullanımına baksınlar firefox en çok bellek yiyen programdır. Hele bir de pencerede 3-4 sekme yarım saattir açık ise firefox iyice şişmiş demektir.

    Ben firefox,explorer, photoshop, limewire diyorum...

      Permalink - Mesaj no 5  01-29-2008, 04:07


    vistayla işim olmaz
    iTunes kullanmam
    Real Player kullanmam
    Internet Explorer mı? hayatta işim olmaz tercihim firefox ve opera
    Microsoft Outlook kullanmam
    PDF e-bookları görüntülemek için sadece Acrobat Reader 'ı kullanıyorum
    ---------------
    @mhmt
    pdf nin tercih edilmesinin tek sebebi değiştirilemiyor olmasıdır...
    haa değiştirmenin yolu yok mu? var ama word vs kadar kolay değil
    mhmt bunu beğendi.
    Konu kipchak tarafından (01-29-2008 Saat 04:28 ) değiştirilmiştir..
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

      Permalink - Mesaj no 6  01-29-2008, 09:22


    bazıları var tabi kullandıklarımız arasında....
    bolder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) bolder Ziyaretci