Malzemeler :

* 250 gr. tel kadayıf
* Yarım çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. file fındık

Muhallebisi için:

* 3 su b. süt
* 1 su b. toz şeker
* 1 çorba k. un
* 1 çorba k. pirinç unu
* 1 paket vanilya

Şerbeti için:

* 1,5 su b. toz şeker
* 1 su b. su
* 1 dilim limon


Hazırlanışı :

250 gr.tel kadayıfı bir kaba alın.Üzerine sıvıyağ dökün ve elinizle kadayıfı didikleyin ve tel tel ayırın.Muhallebisi için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edip muhallebiyi pişirin.Yuvarlak bir çemberin zeminine tel kadayıfın yarısını alın ve bastırın.Üzerine soğumuş olan muhallebiyi dökün.

Üzerine kalan tel kadayıfı ilave edin ve elinizle bastırın.Üzerine file fındık serpin.Önceden ısıtılmış olan 190 dercelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 1.5 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 1 su bardağısu ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti soğutun.Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.Tatlı şerbeti çektikten sonra çemberdem çıkartıp servis edin.