Malzemeler:
6 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
150 gr tereyağı
250 gr ince çekilmiş ceviz içi

Şurup için:

4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

*Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtalar, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

*Dinlenen hamurdan 30 eşit beze hazırlayın. Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde 3-5 santimlik ince yufkalar şeklinde açtıktan sonra kuruması için geniş bir mutfak bezinin üzerine alın.

*Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Bir yufkayı tezgahın üzerine serin. Üzerine sırasıyla ikişer çorba kaşığı ılınmış tereyağından gezdirerek dökün, ceviz içi serpiştirin. Yufkayı oklavaya sarıp iki elle yufkanın uçlarından tutarak oklavanın ortasına doğru büzüştürün. Sonrada çıkarıp her büzdüğünüz ruloyu 4 santim uzunluğunda kesin. Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın.

*Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yağı dilimlerin üzerlerine gezdirerek dökün. 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin.

*Şurup için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker iyice eriyinceye kadar bir taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak hamurların üzerine gezdirerek dökün. Yarım saat şerbeti çekmesi için bekletin. Soğuk servis yapın.
Corum baklavasi