Malzemeler

• 3 su bardağı süt

• 6 adet güllaç yaprağı

• 1 su bardağı ceviz

• 3 adet elma

• 1 çay kaşığı tarçın

• 2 su bardağı şeker
_1 su bardağı şeker

Elmalı Güllaç Tarifi

1 Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.

2 Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.

3 Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.

4 Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.

5 Narla süsleyerek servis yapın.