Bakan Kavaf engellilerle tenis oynadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-25-2011 (14:13)   Son Mesaj: 03-25-2011 (14:13)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    03-25-2011

    Bakan Kavaf engellilerle tenis oynadı

    Bakan Kavaf engellilerle tenis oynadı
    Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası final maçına katıldı.

    Ankara Tenis Kulübü'ndeki final maçı gösterisine katılan Bakan Kavaf, turnuvaya eşofmanlarıyla ve kendi tenis raketiyle geldi. Final müsabakalarını izleyen Kavaf maç öncesi yaptığı açıklamada, "Bu turnuvaya katılan tüm bedensel engelli kardeşlerimizin bizim gönlümüzün şampiyonudur. Bütün engellere ve zorluklara rağmen bizimle spor yapma başarısını ve kararlılığını gösterdikleri için hepsini canı gönülden kutluyorum. Diğer engelli kardeşlerimize de buradaki arkadaşlarımızın azim ve kararlılığının da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.
    Bir süredir kendisi de tenis oynayan Kavaf, final maçlarını izledikten sonra tenis kortuna inerek Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonu Büşra Ün ile 15 dakikalık bir maç yaptı. 3 oyun üzerinden gerçekleşen maçta Bakan Kavaf ilk oyunda rakibini zorladı. Kavaf, puan kazandığı vuruşlarında ise salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Oldukça zorlu geçen maçta Bakan Kavaf, 16 yaşındaki Bedensel Engelli Türkiye Şampiyonu Büşra Üne 2-1 mağlup oldu. Bakan Kavaf maç sonrası yaptığı değerlendirmede ise, "Şampiyona ancak bu kadar dayanılır" dedi.

    Büşra Ün de gazetecilerin gerçek performansını sergileyip sergilemediklerine ilişkin sorusu üzerine, "Bakanımız izin verdiği kadar sergiledim ama bir oyunda Bakanımız kendisi aldı" dedi.

    Kavaf daha sonra Türkiye Şampiyonu Büşra Ün ve müsabakalarda Türkiye 2. olan Ebru Bulgurcu'ya kupasını takdim etti.









    Bakan Kavaf engellilerle tenis oynadı Yorumları