Canı yanan hakemleri şikayet ediyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-25-2011 (13:13)   Son Mesaj: 03-25-2011 (13:13)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    03-25-2011

    Canı yanan hakemleri şikayet ediyor

    Canı yanan hakemleri şikayet ediyor
    UEFA yönetimine yeniden seçilen Şenes Erzik Fransa'dan döner dönmez ayağının tozuyla soruları yanıtladı..

    Erzik programda yaptığı açıklamada yeniden aynı göreve seçilmesini yorumlarken; "Aslında kendi adıma da ülkem adına da çok önemli bir durum. Normalde 12 yıl sonra görev bırakılır ve onursal üye olarak yola devam edilir. Bende durum böyle olmadı ve ben 12.senemi tamamladığımda Platini göreve seçilince bırakmamamı istedi, sonrasında seçimi kazandım. Derken 4. ve 5.dönemlerde de devam ettim. Fakat bu sefer beklemiyordum. Yönetimin çehresi değişti ve eskilerden pek kimse kalmadı. Dolayısıyla böyle bir ortamda 42 oy almak ve 6.dönem seçilmek oldukça önemli" dedi.
    Asbaşkan Erzik bu göreve 6.defa seçilmesinin; FIFA'nın 2013'te yapılacak "FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmak ve UEFA'nın her yıl düzenlediği Avrupa Genel Kurul toplantısının 33 yıl aradan sonra İstanbul'da yapılacak olmasıyla daha da anlam kazandığını belirtti.

    2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA DOĞRU ADIM ADIM İLERLİYORUZ

    "UEFA'nın bu önemli organizasyonları Türkiye'ye vermesi, 2020 Avrupa Şampiyonası'nın ayak sesleri olabilir mi?" sorusu üzerine ise Erzik;

    "Bu konuda oldukça yoğun çalışmalarımız var. Geçen sefer 1 oyla kaybetmiştik bu sefer kazanacağımızı umuyorum. Sanıyorum ki 1-2 sene içinde bu karar verilecek. 2020 Avrupa Şampiyonasına doğru adım adım ilerliyoruz. Ülke olarak da avantajlı durumdayız, altyapı olarak da. Ben de görevdeyken bu organizasyona ev sahipliği yapmak için elimizden geleni yapacağız" yorumunu yaptı..

    KULÜPLER HAKEMLER HAKKINDA KONUŞMAYI BIRAKSIN

    Asbaşkan Şenes Erzik Türk futbolunda son dönemlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi ve "Türk futbolunu yöneten kulüp başkanlarının çoğu arkadaşım ve benim zamanımda da başkandılar. Sadri Şener, İbrahim Yazıcı ve İlhan Cavcav gibi. Futbol takım oyunu ve kurumsal yapıya zarar vermeden yönetmek lazım. Kulüpler hakem konuşmayı bıraksın. Kulüplerin hakemler hakkında konuşması kimseye bir şey kazandırmaz. Canı yanan mikrofonların başına geçip hakemleri şikayet ediyor" dedi.

    TEKNOLOJİ ÇÖZÜM DEĞİL, HAKEM SAYISI ARTIRILMALI

    Hakem hatalarının daha fazla hakemle azaltılacağını işaret eden Erziki, sözlerini şöyle noktaladı;

    "Daha 2 gün evvel kurulda konuştuk. İlave hakem Şampiyonlar Ligi'nde uygulandı. Platini'nin fikriydi. FIFA'ya da kabul ettirdik. 2012'de uygulanacak. Eğer karar verilirse teknoloji yerine daha fazla hakemle özelikle ceza sahasında kontrol ettireceğiz. Teknolojiyi tamamen sokarsanız nerden kaybedeceğinizi bilmezsiniz. Sonra teknolojik sistemlerin tüm liglerde uygulanması mümkün değil, çok maliyetli. Dolayısıyla hakem sayısını artırarak olayı çözmek daha doğru".




    Canı yanan hakemleri şikayet ediyor Yorumları