Didi'den Türkiye'ye övgü dolu sözler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-25-2011 (13:12)   Son Mesaj: 03-25-2011 (13:12)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    03-25-2011

    Didi'den Türkiye'ye övgü dolu sözler

    Didi'den Türkiye'ye övgü dolu sözler
    Avusturya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Didi Constantini, Belçika ve Türkiye maçları öncesi konuştu.

    Türkiye nerede oynarsa oynasın ev sahibi
    2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım ile aynı grupta mücadele eden Avusturya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Didi Constantini, Belçika ve Türkiye maçları öncesi konuştu.Ay-Yıldızlı ekibimize övgüler yağdıran Constantini, "Türk futbolu çok üst düzeyde. Kapasitelerinin ne olduğunu Euro 2008'de gösterdiler. Sadece maçları son dakika çevirmediler. Aynı zamanda hiç vazgeçmediklerini göstererek büyük bir sempati topladılar." ifadelerini kullandı. Türkiye maçı hakkında konuşan Constantini, "Otto Bariç zamanında takımda yardımcı hocaydım ve iki kez Türkiye'ye karşı oynadık ve kaybettik. Ancak grupta her takım bir diğerini yenebilir. Türkiye nerede oynarsa oynasın ev sahibi. Umarım salı gecesi İstanbul'dan zaferle döneriz." dedi. Türk futbolunu da değerlendiren 55 yaşındaki Avusturyalı teknik adam, "Türk futbolcusu teknik ve aynı zamanda çok hızlı. Türkiye dünya şampiyonu olacak potansiyele sahip, ancak anlayış olarak bazen duygusallaşıp zaman zaman oyundan düşebiliyorlar. Türk gençlerinin daha çocukluk çağlarında futbolcu olma isteği ülke için büyük bir avantaj." yorumunu yaptı.

    Avusturyalı hoca, zamanında Türkiye'de çalışma imkânları olduğunu, hatta Innsbruck takımını çalıştırırken Trabzonspor'dan teklif aldığını ve İstanbul'a davet edildiğini belirtti. Avusturyalı teknik adam, "Üç gün İstanbul'da kaldım ve İstanbulspor-Trabzonspor maçını izleme imkânım oldu. O sıralar bir şekilde bu görev için adım geçiyordu ancak çalıştırdığım takımı bırakabilecek durumda değildim. Bir kez de Gençlerbirliği ile görüşmelerim olmuştu. Türkiye yüksek yaşam ve futbol kalitesiyle her zaman ilgi çekici." ifadelerini kullandı.





    Didi'den Türkiye'ye övgü dolu sözler Yorumları